hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD enflasyon verisi ne kadar, yüzde kaç oldu? ABD enflasyon beklentisi ne yöndeydi?

    ABD enflasyon verisi ne kadar, yüzde kaç oldu ABD enflasyon beklentisi ne yöndeydi
    expand

    Küresel piyasalar bugün ABD enflasyon verisi açıklamasına kilitlendi. Fed’in faiz politikasına etki etmesi nedeniyle ABD enflasyonu büyük önem taşıyor. Peki, ABD enflasyon verisi ne kadar, yüzde kaç oldu? ABD enflasyon beklentisi ne yöndeydi?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Artış, Fed'in yüzde 2 hedefinin önemli ölçüde üzerinde olacak. Fed, enflasyonu düşürmeye çalışmak için faiz oranlarını yükseltiyor. Ancak merkez bankası, oranları çok yüksek ve çok hızlı artırarak ekonomiyi durgunluğa gönderme riskini alıyor. Geçen hafta Fed, Haziran'daki bir sonraki toplantısı öncesinde gelen verileri değerlendireceğini söyleyerek karışık sinyal verdi. Peki, bugün açıklanan veriler ne oldu?

    ABD ENFLASYON VERİSİ NE KADAR, YÜZDE KAÇ OLDU?

    Piyasaların merakla beklediği enflasyon verisi bugün duyuruldu. Bu hafta küresel piyasaların yönü açısından oldukça önemli bir veri olan enflasyon verisi 10 Mayıs 2023 Çarşamba günü saat 15.30'da açıklandı. ABD'de aylık TÜFE Nisan'da yüzde 0,4 oldu ve beklenti düzeyinde gerçekleşti. Nisan'da yıllık TÜFE ise yüzde 4.9 olarak açıklandı.

    ABD ENFLASYON BEKLENTİSİ NE YÖNDEYDİ?

    Bloomberg'in tahminlerine göre, Nisan ayı Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) önceki yıla göre yüzde 5 artarak Mart'ın yıllık kazancına denk gelmesi bekleniyor. Bir önceki aya göre, tüketici fiyatlarının Mart ayında görülen aylık yüzde 0,1'lik artıştan Nisan ayında yüzde 0,4 artması bekleniyor. Ana enflasyon (Yıllık): Mart ayındaki yüzde 5,0'ten değişmemesi bekleniyor. Ana enflasyon (Aylık): Mart'taki yüzde 0,1'e karşı yüzde 0,4 artış bekleniyor. Çekirdek enflasyon (Yıllık): Mart ayındaki yüzde 5,6'ya karşı beklenti yüzde 5,5’lik artış. Çekirdek enflasyon (Aylık): Mart ayındaki yüzde 0,4'a denk bir artış bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow