hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD enflasyon verisi açıklandı! 13 Eylül ABD enflasyon verileri...

    ABD enflasyon verisi açıklandı 13 Eylül ABD enflasyon verileri...
    expand

    Küresel piyasaların merakla beklediği ABD enflasyon verileri için geri sayım sürüyordu. Fed’in kararını etkilemesi nedeniyle büyük öneme sahip olan ABD enflasyon verisi açıklandı. İşte konuyla ilgili bilgiler…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Piyasa aktörleri Fed’in faiz kararı öncesinde ABD enflasyon verisini önemle takip ediyor.  Doların gidişatını ve Fed’in atacağı adımları etkilemesi nedeniyle küresel piyasalar bu hafta gözünü ABD’nin enflasyon rakamlarına çevirdi. Altından para piyasalarına, borsalardan kripto paralara, emtia piyasalarına ve devlet tahvil getirilerine kadar birçok önemli kalemi etkileyecek ABD enflasyonu bugün açıklandı.

    ABD ENFLASYON VERİSİ AÇIKLANDI

    ABD'de TÜFE ağustos ayında 0,1 ile beklentilere paralel arttı. Çekirdek TÜFE yüzde 0,6 artışla yüzde 0,3'lük beklentiyi aştı. Yıllık enflasyon da yüzde 8,3'le beklentilerin üzerinde geldi.

    ABD'de yıllık enflasyon oranı, Haziran'da 40 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 9,1'den Temmuz 2022'de beklenenden fazla yavaşlayarak yüzde 8,5'e geriledi. Veri, yüzde 8,7'lik piyasa tahminlerinin de altındaydı. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow