hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD Hazine Bakanı: Bankaları istikrara kavuşturmak için ek adımlara hazırız

    ABD Hazine Bakanı: Bankaları istikrara kavuşturmak için ek adımlara hazırız
    expand

    ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, temsilcilere yaptığı açıklamada, “Aldığımız güçlü adımlar, Amerikalıların mevduatlarının güvende olmasını sağlıyor. Gerekirse kesinlikle ek adımlar atmaya hazırız” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Hazine Bakanı Janet Yellen Perşembe günü yaptığı açıklamada, Silicon Valley Bank ve Signature Bank müşterilerini desteklemek için federal acil durum önlemlerinin gerekirse gelecekte yeniden uygulanabileceğini söyledi.

    Yellen, Meclis Tahsisatları alt komitesi önünde yazılı ifadesinde, “Bulaşmayı önlemek için hızlı hareket etmek için önemli araçlar kullandık. Ve bunlar tekrar kullanabileceğimiz araçlar” dedi.

    ABD'li Bakan, “Aldığımız güçlü adımlar, Amerikalıların mevduatlarının güvende olmasını sağlıyor. Elbette, garanti edilirse ek adımlar atmaya hazırız” diye ekledi.

    Yellen’ın ifadesi, SVB’nin çöküşünün ardından bir geri çekilme dalgası yaşayan küçük ve orta ölçekli bölgesel bankalar ve özellikle de federal hükümetin bir kaçış durumunda bu bankaları desteklemeye hazır olup olmadığı konusunda artan piyasa endişeleri arasında geldi .

    Washington’da Yellen, SVB ve Signature’daki mevduatları sigortalama kararının aşırı risk alan büyük bankalar için bir ödül olduğunu savunan milletvekillerinden eleştiri aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu arada milletvekilleri, daha küçük kurumların, herhangi bir özel yardım olmaksızın - büyük bankalarla ilgili kamuoyu korkularının tetiklediği - mevduat çıkışlarındaki ani artışla yüzleşmek zorunda kaldığını söylüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow