hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD Hazine Bakanı'ndan banka CEO'larına uyarı

    ABD Hazine Bakanından banka CEOlarına uyarı
    expand

    ABD Hazine Bakanı Yellen, banka CEO'larını borç tavanı ele alınmazsa 'ciddi' ekonomik sonuçlara karşı uyardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Hazine Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Janet Yellen, 30'a yakın banka CEO'su ile yaptığı toplantıda, Kongre'nin acilen borç limitini ele alması gerektiğini vurguladı.

    Washington'da gerçekleşen ve JPMorgan Chase CEO'su Jamie Dimon ve Citigroup CEO'su Jane Fraser'ın yer aldığı toplantı kısmen borç tavanındaki risklere odaklandı.

    Konuya yakın bir kişinin CNN'e verdiği demeçte, Yellen orta ölçekli bankaların yöneticileriyle bir toplantı düzenlediğini, ABD'nin milletvekilleri borç tavanını yükseltmediği takdirde ülkenin faturalarını ödemek için nakitsiz kalabileceği tarih olan 1 Haziran'a yaklaştığını söyledi.

    Büyük banka CEO'ları ile yaptığı konuşmada Yellen, "Kongre'nin borç limitini ele almasına acil ihtiyaç olduğunu tartıştı ve bankacılık sistemi ile yerel ve küresel ekonomi için temerrüde düşmenin gerçek ve ciddi sonuçlarının altını çizdi" dedi. Yellen, borç limitinin yükseltilmemesi veya askıya alınmamasının finansal sistem, aileler ve işletmeler için nasıl felaket olacağını anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Borç limitinin ötesinde, Yellen ve Wall Street CEO'ları devam eden bankacılık krizini de tartıştılar.

    Hazine, "Yellen, güçlü likidite ile iyi sermayelendirilmiş olmaya devam ettiğini belirterek ABD bankacılık sisteminin gücünü ve sağlamlığını yeniden teyit etti" dedi.

    Yellen, sektörün bu ayın başlarında kayyumluğa düşen ve JPMorgan Chase tarafından satın alınan bölgesel banka First Republic'i çözme çabalarına selam vererek, "katılımcıların çoğuna bu piyasa gelişmelerine yanıt vermedeki liderlikleri ve destekleri için teşekkür etti".

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow