hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD Hazine Bakanı'ndan banka mevduatları açıklaması

    ABD Hazine Bakanından banka mevduatları açıklaması
    expand

    ABD Hazine Bakanı Yellen, bu ayki banka iflaslarının neden olduğu kargaşayı durdurmanın bir yolu olarak Kongre'nin onayı olmadan ABD banka mevduatlarına yönelik "geniş sigorta"yı düşünmediğini veya tartışmadığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Hazine Bakanı Janet Yellen Kongre'nin FDIC mevduat sigortasındaki değişikliklere bakmasının "değerli" olduğuna inandığını söyledi, ancak hangi değişikliklerin gerekli olduğunu düşündüğünü söylemeyi reddetti.

    Senato Tahsisatları alt komitesi duruşması önünde milletvekillerine açıklama yapan Yellen, tüm ABD mevduatlarını sigortalamak için kongre onayı gerekip gerekmediği sorulduğunda böyle bir hamleyi düşünmediğini ve bankacılık risklerini vaka bazında gözden geçirdiğini söyledi.

    "Genel sigorta veya mevduat garantileriyle ilgili herhangi bir şeyi düşünmedim veya tartışmadım" diyen bakan, Senato'nun Mali Hizmetler ve Genel Hükümet Tahsisat Alt Komitesi'ne, ülke çapındaki bankaların banka iflaslarının bulaşmasından endişe duyduklarını ve daha fazla kaçışa karşı korunmak için likiditelerini oluşturduklarını söyledi.

    CNBC’den Jim Cramer yaptığı açıklamada, piyasanın dikkatinin Fed faiz artırımının yansıttığı istikrara odaklanmak yerine Janet Yellen’ın banka iflaslarına ilişkin açıklamalarının dikkatini çektiğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cramer’e göre, Fed Başkanı Jerome Powell’ın basın toplantısı sırasında, piyasa Yellen’ın yorumlarına tepki olarak düşmeden önce kamçılandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow