hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD Hazine Bakanı'ndan borç limiti çıkmazında yeni açıklama

    ABD Hazine Bakanından borç limiti çıkmazında yeni açıklama
    expand

    ABD’li Hazine Bakanı Janet Yellen, milletvekillerinin ülkenin borcunu ödememesine izin vermesi fikrinin “düşünülemez” olduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Hazine Bakanı Yellen, Japonya’nın Niigata kentinde yapılacak G-7 maliye bakanları ve merkez bankası başkanları toplantıları öncesinde gazetecilere konuşmasında ABD’nin borcunu ödememesinin ‘düşünülemez’ olduğunu söyledi.

    Yellen, eski Başkan Donald Trump’ın Cumhuriyetçi milletvekillerine ulusun temerrüde düşmesine izin verme önerisinin farkında olduğunu söyledi.

    “Amerika asla temerrüde düşmemeli. ABD ve küresel ekonomiyi o kadar kötü bir şekilde oyacak bir şey ki, bence herkes tarafından düşünülemez olarak görülmeli.” dedi.

    Biden yönetiminin temerrüde düşmesi sonrasında atabileceği adımlar sorulduğunda Yellen, milletvekillerinin borç tavanını yükseltmesi gerektiğini vurguladı.

    “Bizi felaketten kurtaracak iyi bir alternatif yok. Hangi kötü alternatifin diğerlerinden daha iyi olduğu sıralamasına girmek istemiyorum, ancak makul olan tek şey borç tavanını yükseltmek ve ortaya çıkacak korkunç sonuçlardan kaçınmak” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow