hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD Huawei'yi zorlayacak yeni bir yaptırıma hazırlanıyor

    ABD Huaweiyi zorlayacak yeni bir yaptırıma hazırlanıyor
    expand

    Washington'un Çin'in dev teknoloji şirketi Huawei'ye yönelik ihracat lisanslarını durdurmayı planladığı bildiriliyor. Hamle, ulusal güvenlik gerekçesiyle teknoloji ticaretinin yeni bir sıkılaştırılması olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD hükümetinin, Amerikan şirketlerinin Çinli telekom devi Huawei Technologies'e ürün ihraç etmesi için mevcut lisansları iptal etmeyi düşündüğü belirtildi.

    Wall Street Journal'ın haberine göre, bir kaynak "Şirket listesine bakılmaksızın Huawei'ye ihracat yapılmasına izin veren politika kaldırılıyor. Beyaz Saray şimdi Ticaret'e '4G satışlarını kesin, Huawei'ye daha fazla acı vermenin ve onların sonunu bitirmeye çalışmanın zamanı geldi' diyor" dedi.

    Huawei, birkaç yıldır 5G ve diğer teknolojilere yönelik ürünlerde Amerikan ihracat kısıtlamalarına tabi tutuldu, ancak ABD Ticaret Bakanlığı, bazı Amerikan şirketlerine Çinli firmaya belirli mal ve teknolojileri satmaları için lisans verdi.

    Ancak son zamanlarda Washington, akıllı telefonlar ve diğer cihazlar için gerekli olan çipleri üreten Qualcomm ve Intel gibi şirketlere bu tür ihracat lisansları vermemeyi düşündüğünü belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Önlem, teknoloji ticaretinin ulusal güvenlik gerekçesiyledaha geniş bir şekilde sıkılaştırılması olacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow