hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD küresel petrol arzını dengelemek için petrol rezervlerini kullanacak

    ABD küresel petrol arzını dengelemek için petrol rezervlerini kullanacak
    expand

    Biden yönetimi, Rusya'nın önümüzdeki ay üretimi günlük yarım milyon varil azaltacağını açıklamasının ardından ülkenin Stratejik Petrol Rezervinden planlanan ham petrol satışına devam edeceğini duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Enerji Bakanlığı sözcüsü, ülkenin Stratejik Petrol Rezervinden (SPR) planlanan 26 milyon varil ham petrol satışına devam edeceğini söyledi.

    Sözcü, hamlenin Kongre tarafından zorunlu kılındığını ve mevcut mali yıl için 2015 yılında yürürlüğe giren bütçe direktiflerine uygun olduğunu söyledi.

    Açıklama, Rusya'nın Batı yaptırımlarına misilleme olarak önümüzdeki ay petrol üretimini günde 500.000 varil veya yaklaşık yüzde 5 oranında azaltma planlarını açıklamasının ardından geldi.

    Geçen yıl Biden yönetimi, artan yakıt fiyatlarını dizginlemek amacıyla SPR'den 180 milyon varil rekor düzeyde ham petrol satmıştı. Ülkenin acil durum stoğu şu anda 1983'ten bu yana en düşük seviyede. Açıklanan satış, rezervleri yaklaşık 345 milyon varile indirecek.

    Price Futures Group analisti Phil Flynn, "Biden, yazın benzin fiyatlarındaki artışı önlemek için SPR varillerini önden dolduruyor. Biden yönetimi arasında gaz fiyatlarının galonu 4 dolara geri döndüğüne dair artan endişeler var ve başkanın almak zorunda kalacağı siyasi hararetten korkuyor" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow