hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD ve Avrupa'dan kritik veriler peş peşe gelecek! Zorlu hafta başladı

    ABD ve Avrupadan kritik veriler peş peşe gelecek Zorlu hafta başladı
    expand

    Finansal alanda yılın en kritik haftalarından birine girildi. Bugün Euro Bölgesi enflasyon rakamları haftanın ilk kritik verisi olacak. Ardından bir yanda Türkiye'de seçimler öncesi tüketici fiyatlarında son durum belli olurken diğer yanda döviz kurları ve emtia fiyatlarını yakından ilgilendiren ABD ve Avrupa'nın faiz kararları peş peşe gelecek. Haftanın son günü ise yine dünya piyasaları için kritik önemdeki ABD tarım dışı istihdam raporu takip edilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yurt içinde Nisan ayı enflasyonu, uluslararası piyasalarda Euro bölgesi enflasyonu, Fed kararı, ECB kararı ve ABD istihdam verisi... Zorlu hafta başladı.

    ABD

    Bu hafta son derece yoğun olacak, tüm bunlar beklenirken Wall Street haftaya bankacılık sektörü gündemiyle girdi. First Republic Bank, Federal Mevduat Sigorta Kurumu tarafından JPMorgan'a satıldı. Yarın açıklanacak Fed kararı öncesi kritik hamleyi krizsiz şekilde tamamlamaya uğraşıyorlar.

    Fed toplantısının, politika yapıcıların bir çeyrek puanlık faiz artışı daha açıklaması ve muhtemelen bir tane daha için kapıyı açık bırakması bekleniyor. Enflasyondaki düşüş trendlerinin, Fed'in ayağını sıkılaştırma pedallarından çekmesi için sağlam bir şekilde yerleştiğini göstermesi gerekiyor.

    Fed ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararlarının yanı sıra tarım dışı istihdam raporu da dikkatleri üzerine çekecek. Nisan tarım dışı istihdam raporunun, işe alımların 236.000'den 175.000'e düştüğünü göstermesi bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EURO BÖLGESİ

    ECB, sıkılaştırma döngüsünü duraklatmak için bazı emsallerine göre daha az baskı altında. Partiye geç kalmanın bir kez olsun avantajları var. Credit Suisse bir yana, Avrupa bankacılık sisteminin sağlığı da kritik durumda. Ağır basan beklenti, ekonominin dirençli görünmesi ve ECB'nin, muhtemelen 50 baz puan olsa da, faiz oranlarını artırmaya devam etmesi.

    Ama öncesinde bugün Türkiye saatiyle 12:00'de gelecek Euro Bölgesi enflasyonu gözlenecek.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow