hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD'de korkutan araştırma: Bankacılık krizinde onlarca banka düşme hattında

    ABDde korkutan araştırma: Bankacılık krizinde onlarca banka düşme hattında
    expand

    Mart ayından bu yana üç bölgesel bankanın iflas etmesi ve bir diğerinin de eşiğine gelmesiyle, Amerika'da büyük bir kriz yaşanıyor. Araştırmaya göre 190'a yakın banka çökebilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçen hafta First Republic Bank, 2008'de mali kriz sırasında iflas eden Washington Mutual'ın ardından ABD tarihindeki en büyük ikinci banka iflası ile iflas eden üçüncü banka oldu.

    Silicon Valley Bank ve Signature Bank'ın Mart ayında sona ermesinden sonra, ABD bankacılık sisteminin kırılganlığı üzerine yapılan bir araştırma, sigortasız mevduat sahiplerinin yalnızca yarısı olsa bile (sigortasız mevduat sahipleri mevduatlarının bir kısmını kaybetmeye hazır) 186 bankanın daha iflas etme riskiyle karşı karşıya olduğunu ortaya koydu.

    BÖLGESEL BANKALAR NEDEN BAŞARISIZ OLUYOR?

    Ekonomistler, Social Science Research Network'te yayınlanan yakın tarihli bir makalede, "Banka varlık değerlerindeki son düşüşler, ABD bankacılık sisteminin sigortasız mudi kaçışlarına karşı kırılganlığını çok önemli ölçüde artırdı" diye yazdı.

    Ekonomistler, "Yani, hesaplamalarımız, bu bankaların başka bir hükümet müdahalesi veya yeniden sermayelendirme olmadığında kesinlikle potansiyel bir kaçış riski altında olduğunu gösteriyor" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow