hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD'de likidite baskısı, finansmanı hedef noktasına koyuyor

    ABDde likidite baskısı, finansmanı hedef noktasına koyuyor
    expand

    S&P Global, "Topluluk bankalarında artan fonlama maliyetleri ve artan likidite baskıları, 2023'te ek net faiz marjı genişlemesinin önünde durmaya başlayacak." uyarısında bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    S&P Global'e göre, mevduat sahipleri fonlarını Hazine ve para piyasalarında sunulan daha yüksek getirili alternatiflerine daha aktif bir şekilde aktarmaya başladıkça, topluluk bankaları yaz sonunda likidite üzerinde daha fazla baskı hissetmeye başladı.

    Kuruluş, "Topluluk bankaları likidite ihtiyaçlarını karşılamaya çalışırken, CD bakiyelerinin ve FHLB'den alınan borçlanmaların 2023'te istikrarlı bir şekilde artmasını ve bunun da grup için önemli ölçüde daha yüksek mevduat maliyetlerine dönüşmesini bekliyoruz." diyor.

    Kuruluş, açıklamasında "Sağlıklı kredi büyümesi, daha yüksek faiz oranları ve mevduat maliyetlerindeki ılımlı artışlar, 2022'de çok daha güçlü topluluk bankası marjlarıyla sonuçlandı. Ancak, likidite baskıları ortaya çıkmaya başladı ve kurumlar güvenlerini artırdıkça topluluk bankalarının 2023'te önemli ölçüde daha yüksek fonlama maliyetleri kaydetmesine neden olacak. daha pahalı toptan finansman ve CD'lerde. Kredi maliyetleri de kazançlara ters yönde hizmet eden tarihsel olarak düşük seviyelerden yükselecek, ancak ciddi bir gerileme sırasında tanık olunan kayıpların gerisinde kalması bekleniyor." dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow