hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD'de mortgage faiz oranları yükseldikçe mortgage talebi düşüyor

    ABDde mortgage faiz oranları yükseldikçe mortgage talebi düşüyor
    expand

    ABD'de mortgage faiz oranları art arda beş hafta düştükten sonra geçen hafta yükseldi ve mortgage talebinde bir düşüşü tetikledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'de Mortgage oranları, hükümetin enflasyon raporunun Ocak ayında beklenenden yüksek olduğunu göstermesinin ardından bu hafta yükselmeye devam etti.

    Mortgage Bankacıları Derneği’nin mevsimsellikten arındırılmış endeksine göre, toplam ipotek başvuru hacmi geçen hafta bir önceki haftaya göre yüzde 7,7 düştü.

    MBA’in başkan yardımcısı ve baş ekonomist yardımcısı Joel Kan, “Geçen hafta mortgage oranları genel olarak arttı. Enflasyonun devam edeceğine dair piyasa beklentileri tarafından yükseldi ve bu nedenle Fed’in para politikasını daha uzun süre kısıtlayıcı tutmasını gerektirdi” diye konuştu.

    Ülkede uygun kredi bakiyeleri (726.200 dolar veya daha az) ile 30 yıllık sabit oranlı ipotekler için ortalama sözleşme faiz oranı yüzde 6,18′den yüzde 6,39′a yükseldi. Bir ev kredisini yeniden finanse etmek için yapılan başvurular hafta içinde yüzde 13 düştü ve bir yıl önce aynı haftaya göre yüzde 76 daha düşük hale geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Black Knight’ın verileri, mevcut oranda, bir hafta öncesine kıyasla 100.000 daha az borçlu yeniden finansmandan yararlanabileceğini gösteriyor. Bir yıl önce, ipotek oranları %4,05 iken, 4 milyonun biraz altında yeniden finansman adayı vardı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow