hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD'de Temsilciler Meclisi ile Beyaz Saray borçlanma tavanında anlaşamıyor

    ABDde Temsilciler Meclisi ile Beyaz Saray borçlanma tavanında anlaşamıyor
    expand

    ABD Temsilciler Meclisi, Meclis Başkanı Kevin McCarthy tarafından hazırlanan ve federal borçlanma tavanının artırılmasını öngören tasarıya onay verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'de borçlanma tavanının artırılması için Biden yönetiminin harcamalarda kısıntıya gitmesini öngören tasarı Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Meclis'te 215'e karşı 217 oy ile kabul edildi.

    Senato'ya gönderilecek olan tasarının buradaki Demokrat çoğunluk tarafından reddedilmesi bekleniyor.

    McCarthy'nin hazırladığı ve Temsilciler Meclisi'nin onay verdiği tasarı federal borçlanma tavanının 1,5 trilyon dolar artırılmasını, ancak gelecek 10 yılda harcamaların 4,5 trilyon dolar kısılmasını öngörüyor. Federal kuruluşların harcamalarında büyüme oranı yıllık yüzde 1 ile sınırlanıyor.

    BEYAZ SARAY: TEMSİLCİLER MECLİSİ'NDEN GEÇEN BORÇLANMA TAVANI TASARISININ YASALAŞMASI MÜMKÜN DEĞİL

    Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Temsilciler Meclisi'nden onay alan federal borçlanma tavanının artırılması tasarısının yasalaşma şansı olmadığını söyledi.

    Jean-Pierre yaptığı açıklamada, "Milyonlarca Amerikalının sağlık hizmeti haklarını ellerinden alan, sosyal programların azaltan bu tasarının yasalaşma şansı yok" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir temerrüde düşülmesinin önüne geçilmesi, ABD'nin güvenilirliğinin riske sokulmaması için Cumhuriyetçilerin derhal ve ön şartsız olarak harekete geçmeleri gerektiğini savunan Jean-Pirre, "Ekonomistler temerrüde düşülmesinin tehlikeli bir finansal krizi ateşleyebileceği, milyonlarca Amerikalının işlerini kaybetmelerine neden olacak bir resesyona yol açabileceği, Amerikalıların emeklilik tasarruflarını tehlikeye atabileceği ve uzun vadeli borzlanma maliyetlerini artırarak bütçe açıklarını ve borcu yükselteceği uyarısında bulunuyorlar" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow