ABD’den önemli rakam geldi

ABD'de tarım dışı istihdam Nisan ayında 160,000 ile 7 ayın en zayıf artışını kaydederek beklentilerin altında kalırken, işsizlik oranı yüzde 5'te sabit kaldı.
Yatırım bankaları: "Türkiye'deki pozisyonlarınızı azaltın"
Reuters anketine katılan ekonomistler Nisan ayında 202,000 kişilik istihdam artışı beklerken, işsizlik oranının da yüzde 5'te kalacağını tahmin ediyorlardı.
Mart ayı için 215,000 olarak açıklanan tarım dışı istihdam artışı ise 208,000'e revize edildi. Mart ayının yüzde 5 olan işsizlik oranı ise revize edilmedi.
İstihdam büyümesindeki bu yavaşlama, genel ekonomik aktivitedeki zayıflığın işgücü piyasasına da sıçrıyor olabileceği endişelerini doğurabilir. Ekonomik büyüme yılın ilk çeyreğinde keskin bir yavaşlama göstermişti.
Ortalama saatlik ücretler geçen ay yüzde 0.3 yükselişle gösterirken, Mart ayında yüzde 2.3 olan yıllık maaş artışları oranı da yüzde 2.5'e yükseldi.
Ekonomistler enflasyonun FED'in hedefi olan yüzde 2'ye ulaşabilmesi için yıllık maaş artışlarının yüzde 3 civarında olması gerektiğini söylüyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
KREDİ FAİZLERİ 2025 | Mobil bankacılıkta 10 dakikada kredi dönemi! 350 bin TL kredi çeken kaç lira ödüyor? Banka banka son rakamlar...
Altın fiyatlarında savaş ve faiz baskısı: Yatırımcılar ‘Al-Unut’ stratejisine geçti
SON DAKİKA EMEKLİ HABERİ | Zam takvimi başladı! SSK, Bağ-Kur ve memurlar dikkat! Temmuzda kim ne kadar zam alacak?
Asgari ücrete ara zam yapılacak mı? Dikkat çeken açıklama
SON DAKİKA HABERİ: THY kabin memuru alacak! İşte aranan şartlar