hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD'den tahıl koridoru yorumu: Bozulacağına dair hiçbir işaret görmüyoruz

    ABDden tahıl koridoru yorumu: Bozulacağına dair hiçbir işaret görmüyoruz
    expand

    John Kirby, ABD'nin Rusya, Türkiye, Ukrayna ve BM arasındaki tahıl anlaşmasının dağıldığına dair hiçbir işaret görmediğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Beyaz Saray Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby tahıl anlaşmasına ilişkin yaptığı açıklamada, "Birleşmiş Milletler ve Türkiye'nin aracılık ettiği bu anlaşmanın önemli olduğuna inanıyoruz. Devam etmesini sağlamak için müttefikler ve ortaklarla birlikte çalışmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

    Kirby, "Anlaşmanın dağıldığını görüyor muyuz? Şu anda dağıldığına dair hiçbir belirti görmüyoruz ve aslında amaçlanan etkiye sahip." ifadelerini kullandı.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna’dan tahıl sevkiyatının daha çok fakir ülkelerden ziyade zengin ülkelere gittiği sözlerinin "haklı" olduğunu söylemişti. Erdoğan " Biz istiyoruz ki Rusya’dan da tahıl sevkiyatı başlasın" demişti.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki hafta Semerkant'ta yapılacak Şanghay İşbirliği Örgütü toplantısında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile BM aracılığındaki tahıl anlaşmasının uygulanmasını görüşmeyi beklediğini de sözlerine ekledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow