hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD'den Türkiye ve Suriye'ye 85 milyon dolarlık deprem yardımı

    ABDden Türkiye ve Suriyeye 85 milyon dolarlık deprem yardımı
    expand

    ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı tarafından yapılan açıklamada, Türkiye merkezli yıkıcı depremin ardından Türkiye ve Suriye'ye 85 milyon dolarlık yardım yapılacağı belirtildi. Açıklamada ayrıca Şam'la ilgili bazı yaptırımların da geçici olarak hafifletileceği dile getirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık iki deprem Türkiye ve Suriye'de büyük bir yıkıma yol açtı. Depremin ardından tüm dünyada yardım seferberliği oluştu. Enkaz altında kalanları kurtarma çabaları devam ederken ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID), deprem yardım paketini duyurdu.

    AFP'nin haberine göre, ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı, Türkiye ve Suriye'ye 85 milyon dolarlık deprem yardımı yapılacağını açıkladı. USAID yardımın gıda, barınma ve acil sağlık hizmetleri de dahil olmak üzere "milyonlarca insana acilen ihtiyaç duyulan yardımı sağlamak için" bölgeye gönderileceğini belirtti.

    TEMİZ İÇME SUYU

    Açıklamada, salgın hastalıkların yayılmasını önlemek amacıyla güvenli içme suyu temin edileceği ifade edildi.
    USAID, kurtarma ekiplerinin Adıyaman'da köpekler, kameralar ve dinleme cihazlarıyla hayatta kalanları aramaya odaklandığını söyledi.

    Yollarda ve köprülerde meydana gelen büyük hasarın ardından ABD ordusu, yardım malzemelerini nakletmek için helikopter gönderdi.

    "YARDIMA İZİN VER"

    İç savaştaki Suriye'ye yardım gönderen ABD, Esad rejimine yardımın tüm sınır kapılarından geçmesine derhal izin vermesi, yardımın etkilenen tüm bölgelere dağıtılmasına izin vermesi ve insani yardımların istisnasız Suriye'de ihtiyacı olan tüm insanlara ulaşmasına izin vermesi çağrısında bulunmuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Suriye'ye yardımın Türkiye tarafındaki sınır kapısından gönderildiği ifade edildi. ABD, deprem nedeniyle Şam yönetimine yönelik gerçekleştirdiği kısıtlamaları geçici olarak kaldıracağını açıkladı.

    Kaynak: Posta.com.tr

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow