hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD'li iki dev kuruluştan Türkiye raporları: Enflasyon, büyüme...

    ABDli iki dev kuruluştan Türkiye raporları: Enflasyon, büyüme...
    expand

    Yeni bir raporunda Goldman Sachs, "Türkiye'de enflasyon beklenenden hızlı gerileyerek yüzde 30 seviyelerine inebilir" derken S&P, Türk şirketlerinin sermaye piyasasına erişiminin iyileştirilmesinin büyümeyi teşvik edebileceğini belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs'ın Orta ve Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika ekonomi analistlerinin raporuna göre, Türkiye'de enflasyonun, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) para arzını azaltma hızı dikkate alındığında, beklenenden daha hızlı bir şekilde düşebileceği öngörüldü.

    Raporda, yıl sonunda enflasyonun yüzde 30 seviyelerine kadar gerileyebileceği belirtilerek, TCMB'nin politika faizini yıl ortasında düşürmeye başlayabileceği ifade edildi. Bu durumun, piyasaların fiyatlamasından daha düşük bir risk taşıdığı vurgulandı.

    DERECELENDİRME KURULUŞUNDAN OLUMLU GÖRÜNÜM

    Ayrıca S&P Global de, yayımladığı bir raporda, Türk şirketlerinin çoğunun, ülkenin daha ortodoks bir ekonomi politikasına dönmesinden faydalanabilecek iyi bir konumda olduğu ifade edildi. Aynı zamanda sert iniş, Euro Bölgesi'nde ekonomik yavaşlama, değişken döviz kurları ve politika değişikliğinin sürdürülebilirliğine ilişkin belirsizlikler gibi risklere de dikkat çeken rapor, Türk şirketlerinin son yıllarda yüksek enflasyon, dalgalı para birimi ve yüksek faiz oranlarıyla mücadele etmek zorunda kaldığına işaret etti. Buna karşın S&P'nin derecelendirdiği şirketlerin çoğunun bağımsız kredibilitelerini koruduğu belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    S&P Global Analisti Alexander Griaznov, politika reformlarının planlandığı gibi devam etmesi durumunda Türk şirketlerinin uluslararası sermaye piyasalarına daha iyi erişimden faydalanabileceğine inandıklarını ifade etti.

    Griaznov, Türk şirketlerinin mevcut kaldıraç ve faiz karşılama ölçütlerini koruyacağına ve yüksek enflasyona rağmen karlılıkta daha fazla bozulma öngörmediklerine inandıklarını belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow