hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD'nin küçük bankaları SVB kargaşasında 120 milyar dolar kaybetti

    ABDnin küçük bankaları SVB kargaşasında 120 milyar dolar kaybetti
    expand

    Yeni Fed verilerine göre, bölgesel bankacılığı kasıp kavuran kargaşada müşteriler ülkenin en büyük finans kurumlarında daha güvenli sığınaklar ararken, küçük ve orta ölçekli bankalar sadece bir haftada 120 milyar dolar mevduat kaybetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'De Silicon Valley Bank ve Signature Bank'ın 10 Mart ve 12 Mart'ta ele geçirildiği ve diğer bankalara da potansiyel saldırı korkusunu ateşleyen çalkantılı bir dönemde küçük ve orta ölçekli bankaların sadece bir haftada 120 milyar dolar mevduat kaybettiği ortaya çıktı.

    Dün yayınlanan yeni Fed verilerine göre, bölgesel ve topluluk bankaları 15 Mart ile biten haftada 120 milyar dolar kaybederken, en büyük 25 banka mevsimsellikten arındırılmış bazda 67 milyar dolar yeni mevduat topladı.

    üm bankalardan net çıkış, yıllık yüzde 5,8 düşüşle 98 milyar dolar oldu. 17,5 trilyon dolarlık toplam endüstri mevduatı, Eylül 2021'den bu yana en düşük rakam oldu.

    Sektörün devleri daha küçük rakiplere uygulanan aynı yatırımcı baskısının bir kısmından kurtulurken, yeni rakamlar bu mevcut kriz sırasında büyük banka-küçük banka ayrımını pekiştirdi.

    Aynı zamanda halihazırda yürürlükte olan bazı trendleri de hızlandırdı.

    Tüm bankalar için mevduatlar da 2022'nin dördüncü çeyreğinde yıllık yüzde 5 düştü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow