hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Açıklandı! Eylül 2023 enflasyon oranı ne kadar, yüzde kaç? TÜİK eylül ayı enflasyon rakamları!

    Açıklandı Eylül 2023 enflasyon oranı ne kadar, yüzde kaç TÜİK eylül ayı enflasyon rakamları
    expand

    Enflasyon rakamları TÜİK tarafından 3 Ekim 2023 Salı günü açıklandı. Eylül ayı enflasyon verileri TÜFE ve ÜFE'de enflasyonun beklentilerin altında mı yoksa üstünde mi olduğunu gösterdi. Peki, TÜİK Eylül 2023 enflasyon oranı ne kadar, yüzde kaç oldu? İşte eylül ayına ait enflasyon rakamları...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eylül ayı enflasyonu için geri sayım sona erdi. Yılın ilk sekiz ayında görülen enflasyonun duyurulmasının ardından memur ve emekli zam oranı ile birlikte birçok kalem netleşmişti. Peki, eylülde görülen enflasyon ne kadar oldu?

    EYLÜL 2023 ENFLASYON ORANI NE KADAR, YÜZDE KAÇ?

    Türkiye İstatistik Kurumu her ayın başında bir önceki aya ilişkin verileri duruyor. Eylül ayına ilişkin enflasyon rakamları da ekim ayının başında açıklandı. TÜİK'in saat 10.00'da açıkladığı eylül ayı enflasyonunun 3 Ekim 2023 tarihlerinde duyuruldu. Açıklamada yer alan bilgilere göre Eylül 2023 enflasyon oranı TÜFE yıllık yüzde 61.53, olurken aylık ise 4.75 oldu. ÜFE ise yıllık yüzde 47.44 aylık ise yüzde 3,40 olarak açıklandı. Oranla ilgili ilk değerlendirmeler ve diğer tüm detaylar yine CNN TÜRK ekranlarında olacak.

    AĞUSTOS AYI ENFLASYON RAKAMLARI NELER OLMUŞTU?

    ağustos ayı enflasyonu  4 Eylül 2023 tarihinde saat 10.00'da açıklandı. TÜFE aylık bazda yüzde 9.09 olarak açıklanırken, yıllık bazda ise yüzde 58,94 oldu. ÜFE ise yıllık yüzde 49.41, aylık ise yüzde 5.89 yükseldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Açıklandı Eylül 2023 enflasyon oranı ne kadar, yüzde kaç TÜİK eylül ayı enflasyon rakamları

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow