hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adani, en zenginler listesinde ilk 20'nin dışında

    Adani, en zenginler listesinde ilk 20nin dışında
    expand

    Adani Group’un kurucusu ve başkanı Gautam Adani’nin net değeri bir gecede daha da düştü ve şu anda Bloomberg Milyarderler Endeksi’nde 21. sırada yer alıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçen yıl dünyanın en zengin ikinci adamı olan Gautam Adani 2 Şubat 2023 itibarıyla Forbes dünyanın en zengin insanları sıralamasında 17. sıraya, Bloomberg Milyarderler Endeksi'nde 21. sıraya geriledi. 

    Adani, 2022'nin en çok servet kazananı iken bu yıl Bloomberg'in zenginler listesinde en çok kaybedeni oldu.

    Rakibi ve Reliance Industries Ltd'nin (RIL) başkanı Mukesh Ambani şu anda Asya'nın en zengin insanı olurken Adani'nin servetindeki erime devam ediyor.

    Adani, Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre sadece altı işlem gününde şimdiden 52 milyar dolar kaybetti. Bu, Sam Bankman-Fried'in benzer bir zaman diliminde kaybettiğinin 3 katından fazla.

    Eski FTX CEO'su Sam Bankman-Fried, Bloomberg'e göre kripto para borsasının çöküşünün ardından bir haftadan kısa bir süre içinde 16 milyar dolarlık servetinin tamamını kaybetmişti.

    Perşembe günkü piyasa kapanışı itibariıyla 63.1 milyar dolarlık pazar kaybıyla Hintli milyarderin, net serveti yılbaşından bugüne toplam 59.2 milyar dolar geriledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adani grup şirketleri birleşik piyasa değerlerinin neredeyse yarısını kaybetti.

    Adani'nin net değerindeki olağanüstü düşüşün, Bloomberg'in 2012'de milyarderleri izlemeye başlamasından bu yana, ölçeği ve düşüş hızı açısından en ciddi düşüş olduğunu kaydedildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow