hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Allianz: Küresel ekonomi 'şiddetli' şoklar bekliyor

    Allianz: Küresel ekonomi şiddetli şoklar bekliyor
    expand

    Allianz'ın baş ekonomi danışmanı Mohamed El-Erian, yaklaşan durgunluğun derin bir yapısal değişime yol açacağını söylüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Allianz'ın baş ekonomi danışmanı ve etkili tahvil piyasası oyuncusu PIMCO'nun eski CEO'su Mohamed El-Erian, "Ekonomik zorlukları geçici ve hızlı bir şekilde tersine çevrilebilir olarak görme eğilimi var, ancak bu kez dünya başka bir durgunluktan ziyade derin bir ekonomik ve finansal değişime doğru gidiyor." dedi.

    El-Erian, Foreign Affairs dergisine verdiği bir yorumda, arz üzerindeki baskıların, merkez bankası sıkılaştırmasının ve piyasa "kırılganlığının" bir araya gelmesinin, büyüme üzerinde baskı oluşturabileceğini yazdı.

    Ünlü ekonomist, “Özellikle üç yeni eğilim, böyle bir dönüşüme işaret ediyor ve önümüzdeki birkaç yıl içinde ekonomik sonuçların şekillenmesinde önemli bir rol oynaması muhtemel: yetersiz talepten yetersiz arza geçiş, büyüme üzerindeki çok yıllı büyük bir engel, merkez bankalarından sınırsız likidite ve finansal piyasaların artan kırılganlığı...” diye yazdı.

    Ekonomist, değişikliklerin bireyleri, şirketleri ve hükümetleri ekonomik, sosyal ve politik olarak etkileyeceği konusunda uyardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El-Erian, özellikle FEd'i, enflasyonun ekonomi üzerindeki yıkıcı etkisini fark etmekte çok yavaş olmakla ve ardından kaybedilen zamanı telafi etmek için yaptığı hızlı faiz artışlarıyla eleştirdi.

    El-Erian, "Bu kaymalar, son birkaç yıldaki olağandışı ekonomik gelişmelerin çoğunu açıklamaya yardımcı oluyor ve şoklar daha sık ve daha şiddetli hale geldikçe gelecekte daha da fazla belirsizliğe yol açması muhtemel" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow