hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Almanya'da enflasyon Mart'ta geriledi

    Almanyada enflasyon Martta geriledi
    expand

    Açıklanan öncü verilere göre, keskin bir şekilde düşen enerji fiyatları sayesinde Almanya'da enflasyon Mart ayında yıllık bazda yüzde 7,8'e geriledi. Ancak yine de tahminlerin üzerinde kaldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Almanya İstatistik Kurumu Destatis, enflasyonun Mart ayında öncü verilere göre yıllık bazda yüzde 7,8'e gerilediğini bildirdi. Fiyatlar Şubat ayına göre yüzde 1,1 arttı. Analistler, uyumlaştırılmış verilerin bir önceki aya göre yüzde 0,8 ve yıllık bazda yüzde 7,5 büyümesini bekliyorlardı.

    Verilere göre, gıda fiyatları "ortalamanın üzerinde büyüme" göstermeye devam ederken, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin enerji maliyetlerini artırdığı Mart 2022'ye kıyasla enerji fiyatlarındaki artış "önemli ölçüde" yavaşladı.

    Gıda fiyatları yıllık bazda yüzde 22,3 arttı.

    Enflasyon oranındaki düşüş tamamen, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından enerji fiyatlarının yükseldiği Mart 2022'ye kıyasla yalnızca yüzde 3,5 artan enerji fiyatlarındaki yavaşlamadan kaynaklandı.

    Uyumlaştırılmamış standartlara göre, Alman tüketici fiyatları Mart ayında yıllık yüzde 7,4 ve aylık yüzde 0,8 arttı. Bu, Şubat ve Ocak aylarındaki yüzde 8,7'lik bir enflasyon oranını takip ediyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow