hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Almanya'dan Avrupa'ya kötü haber: Elektrik ancak bize yeter

    Almanyadan Avrupaya kötü haber: Elektrik ancak bize yeter
    expand

    Berlin'den Avrupa Birliği'ne kötü haber geldi. Almanya'daki en büyük elektrik şebekesi operatörü Amprion'un Teknik İşler Direktörü Hendrik Neumann, ülkenin iç elektrik dağıtımını sürdürebilmek için Fransa ve diğer ülkelere elektrik ihracatını kesebileceğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Almanya'nın en büyük elektrik şebekesi operatörü Amprion’dan, diğer ülkelere elektrik ihracatının kesilebileceği konusunda uyarı geldi. Almanya içinde elektrik dağıtımının devamı için başta Fransa ve Avusturya olmak üzere diğer Avrupa ülkelerine sağlanan elektrikte azalmaya gidilebilir.

    Financial Times'a konuşan Amprion'un Teknik İşler Direktörü Hendrik Neumann, Almanya'nın ülke içinde elektrik kesintisine gitmemek için 'son çare' olarak ihracatı geçici durdurma yoluna gidebileceğini söyledi. Ancak Neumann, bu senaryonun günler boyunca değil birkaç saatliğine geçerli olabileceğini belirtti.

    FRANSA'DA NÜKLEER REAKTÖRLER DEVREYE GİRECEK Mİ?

    Almanya'nın elektrik ihracatındaki herhangi bir kesinti veya azalma, 32 nükleer santrali devre dışı olan Fransa'da arz sıkıntısına neden olabilir. Fransa’da hükümet, devre dışı kalan nükleer reaktörlerin yeniden çalışması için operatör grubu EDF'ye baskı yapıyor.

    Fransa, ocak-mart döneminde elektrik üretiminin yüzde 5'ine eşit olan 6 bin gigawatt saat elektriği Almanya'dan ithal etti. Bu, geçen yılın aynı dönemine göre 5 kat artış anlamına geliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçen yıl 2.6 milyar euro

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow