hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Almanya'dan korku dolu ekonomi açıklaması: Kış ayları gelmeden uyardılar

    Almanyadan korku dolu ekonomi açıklaması: Kış ayları gelmeden uyardılar
    expand

    Almanya merkez bankası Bundesbank, Alman ekonomisinin resesyona girmekte olduğuna dair işaretlerin arttığını bildirdi. Ülkenin Ekonomi Bakanı Habeck de gaz depolarının kıştan sonra boşalacağını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Almanya’nın merkez bankası Bundesbank, raporunda “Alman ekonomisi sonbahar ve kış aylarında kayda değer şekilde daralacak” diyerek Alman ekonomisi için resesyon ihtimallerinin güçlendiğini belirtti.

    Banka yayınladığı aylık raporunda, ekonomide net, geniş tabanlı ve kalıcı bir düşüş ile karşı karşıya olunduğu konusunda uyarıda bulundu. Bundesbank, ülkenin reel büyümesinin bu çeyrekte bir miktar, kış aylarında ise ciddi şekilde düşmesinin büyük olasılık olduğunu vurguladı.

    Bundesbank, bu beklentiye neden olarak enerji tedarikindeki olumsuzlukları işaret etti. Banka raporunda, "Yüksek enflasyon ve enerji tedariki ile maliyeti konusunda yaşanan belirsizliğin, gaz ve elektrik yoğun sektörlere, ihracata ve yatırmalara maliyet etkisi resesyon beklentilerinin ana nedenlerinden" olduğu vurgulandı.

    Öte yandan Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck de “gaz depoları kıştan sonra boş olacak” açıklaması yaptı. Habeck “Gaz tasarrufu ile her şey güzel giderse ve hava şanslı olursak, kışı iyi geçirme şansımız var.” diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow