hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altın piyasası o veriyi gözlüyor

    Altın piyasası o veriyi gözlüyor
    expand

    Son seanslarda sert dalgalanmalar kaydeden altının ABD tarım dışı bordro istihdam verileri karşısında nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ons altın fiyatı, yatırımcıların ABD para politikasına ilişkin beklentilerini yeniden değerlendirmeleriyle 6 haftalık kazanç serisini kırmaya hazırlanıyor.

    Son seanslarda sert dalgalanmalar kaydettikten sonra saat 13:45 itibarıyla 1910 dolar seviyelerinde. Gösterge, dün 1960 dolar sınırından 1912 dolarlara kadar geriledi.

    Son 9 ayın zirvesinden yaklaşık yüzde 2'nin üzerindeki geri çekilme, "yatırımcıların merkez bankasının daha az agresif politika sıkılaştırması beklentilerinden kaynaklanan bir rallinin ardından masadan bir miktar kar çekmesi" olarak değerlendirildi.

    Gram altın fiyatı da bu değişimle saat 13:45 itibarıyla 1.156 TL'de seyrediyor.

    Öte yandan diğer değerli metaller de bu hafta geri çekildi ve ABD verisi öncesi sessizliğini koruyor. Platin vadeli işlemleri ons başına 1.032,15 dolar civarında iken, gümüş vadeli işlemleri ons başına 23,615 dolarda kaldı. Yüksek kaliteli bakır vadeli işlemleri yüzde 0,3 artışla pound başına 4,0968 dolara yükseldi, ancak piyasaların artan faiz oranlarının küresel ekonomik büyümeyi engelleyeceğinden korkmasıyla bu hafta yaklaşık yüzde 3 düştü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Piyasa şimdi faiz görünümüne yön verebilecek aylık ABD tarım dışı istihdam raporunu sabırsızlıkla bekliyor. Veri Türkiye saatiyle 16:30'da açıklanacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow