hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altın ve dövizde son durum: Piyasada sakinlik

    Altın ve dövizde son durum: Piyasada sakinlik
    expand

    ABD’den gelen ekonomik gelişmeler piyasalarda yönü tayin ederken hafta başından itibaren rekorlar kıran altın daha sakin bir seyre geçti. Dolar/TL haftanın dördüncü işlem gününe 28.91’in üzerinde başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Para ve emtia piyasaları Fed'in faiz politikasına ilişkin beklentilerle fiyatlanmaya devam ediyor. Son gelen verilerle birlikte Fed’in aralık ayında faizi sabit tutacağına kesin gözüyle bakılırken, 2024 yılı ilk çeyrekte bir faiz indirimi olabileceği piyasalar tarafından fiyatlanıyor.

    Haftanın dördüncü işlem gününe 2026 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda yatay seyrederek açılış seviyesinden işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 2024 dolar, en yüksek ise 2030 dolar seviyeleri test edildi.

    ONS ALTINDA BU SEVİYELERE DİKKAT

    Analistler gözlerin ABD'de cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verisinde olduğunu, veri gelene kadar 2019 dolar desteğinin üzerinde kalınmaya devam edilmesini beklediklerini ifade ediyor.

    Yukarıda direncin 2033 dolar olduğunu belirten analistler, buranın aşılabilmesi halinde 2058 dolar seviyesinin hedefleneceğini öngörüyor. Aşağı hareketlerde ise destekler 2003 ve 1980 dolarda.

    GRAM ALTIN YATAY SEYREDİYOR

    Bugüne 1883 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda sakin bir seyir izleyerek 1884 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 1877 lira, en yüksek ise 1888 lira seviyeleri görüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DOLAR ENDEKSİ YUKARI HAREKETE GEÇTİ

    Dolar endeksinde ise bu hafta yukarı yönlü seyir dikkat çekiyor. 6 gelişmiş ülke para biriminin dolar karşısında hareketinin incelendiği dolar endeksi dün 104.233’e kadar yükseldi. Bugün endeks 104.168’den işlem görüyor. ABD 10 yıllık tahvil faizi yüzde 4.174 ile primli hareket ediyor.

    DOLAR/TL YATAY SEYREDİYOR

    Dolar/TL haftanın dördüncü işlem gününe 28.91’in üzerinde başladı. Kur şu dakikalarda yatay seyrederek 28.92 liradan işlem görüyor. Dolar/TL’de gün içerisinde en düşük 28.84, en yüksek ise 28.93 seviyeleri görüldü. Euro ise aynı dakikalarda 31.19 lira ile hafif primli seyrediyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow