hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altın ve dövizin faiz kararına tepkisi

    Altın ve dövizin faiz kararına tepkisi
    expand

    TCMB politika faiz oranını yüzde 8,5 seviyesine çekti. Piyasa beklentilerinin Kahramanmaraş depremleriyle şekillendiği bir ortamda karar birçok açıdan sürpriz oldu. Ekonomistler arasında 100 baz puanlık indirim ve sabit tutma görüşleri öne çıkarken karar 50 baz puanlık indirim oldu. Altın ve döviz fiyatlarında kararın ardından hareketlilikler yaşandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) politika faizini sürpriz bir şekilde 50 baz puan indirdi. Böylece döviz piyasalarında yaşanan son gelişmelere kararın etkisi de eklendi.

    Dolar endeksi son günlerdeki yükselişini gün içinde devam ettirdi. Fed tutanaklarının ardından ivmelenen gösterge, 104,6 seviyesine çıkarak son 1,5 ayın en yüksek seviyelerini gördü. 

    Euro/dolar paritesi ise açıklanan Euro Bölgesi enflasyonu sonrasında 5 Ocak'tan bu yana en düşük seviyesi olan 1.06'ya doğru değer kaybetti.

    Merkez Bankası faiz kararı öncesinde 18,90 TL'yi gören dolar kuru, kararın ardından güne başladığı 18,87 lira seviyesine geri döndü.

    Aynı dakikalarda euro fiyatı 20 TL seviyelerinde devam etti.

    Ons altın fiyatları gün içinde hafif yükselerek 1834 dolar civarında işlem görürken yurt içi piyasalarda altının gram fiyatı ise 1.106 lira seviyelerine kadar geri çekildi. Faiz kararının ardından gram altın fiyatı 1.108 TL oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow