hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altın fiyatlarına Japon dopingi

    Altın fiyatlarına Japon dopingi
    expand

    Japonya Merkez Bankası'nın gösterge faiz oranı üst sınırını yüzde 0,25'ten yüzde 0,50'ye yükseltme yönündeki sürpriz kararı, küresel finans piyasalarında dalgalanmalara yol açtı. Bankanın beklenmedik politika revizyonu haberleriyle dolar düşerken altın dünya çapında yükseldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2016'dan bu yana 10 yıllık Japon devlet tahvillerinin getirisi için hedef aralığını yüzde 0,25'lik bir üst sınır ile sıfıra yakın ve uzun süredir gösterge faiz oranını sıfıra yakın tutan Japon Merkez Bankası (Bank of Japan - BoJ), ani bir kararla gösterge faiz oranı üst sınırını yüzde 0,25'ten yüzde 0,50'ye yükseltti.

    BOJ'un bu hamlesi dünya çapında finans piyasalarını şaşkınlık yarattı. Japon yeninin değeri, ABD doları karşısında dramatik bir şekilde dört ayın en yüksek seviyesine yükseldi ve bu da değerli metallerde genel olarak güçlü kazanımlara yol açtı. Altın yaklaşık yüzde 1,7, gümüş yüzde 5,22, paladyum yüzde 3,79 ve platin yüzde 2,53 kazandı.

    Ons altın fiyatı 30,50 dolarlık net kazanç hesaba katıldıktan sonra 1828,20 dolara kadar yükseldikten sonra kısmi gerilemelerle 1813-1818 .dolar arasında sabitlendi. Gümüş, yüzde 5'in üzerinde en yüksek yüzdesel kazancı elde ederek 24 dolar üzerini gördü.

    Kıymetli metallerdeki kazançlar kısmen doların zayıflığından kaynaklandı, ancak bugünkü hareketlerin büyük çoğunluğu piyasalardaki güçlü alımların sonucuydu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Analisterin teknik çalışmaları, altın vadeli işlemleri için destek seviyelerini 1795-1785 dolar olarak olduğunu gösteriyor.

    Küresel altın piyasalarındaki gelişmelerle gram altın bugün 1.091 TL seviyelerinde hareket ediyor.

    Gram altın geçen hafta pazartesi günü 1.093 lirayı test ederek tüm zamanlarını zirvesini görmüştü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow