hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altın radara girdi! Piyasalar veri fırtınasına hazırlanıyor: Peki şimdi ne olacak?

    Altın radara girdi Piyasalar veri fırtınasına hazırlanıyor: Peki şimdi ne olacak
    expand

    Ons altın, Şubat'taki geri çekilmesinden sonra Mart'ın ilk gününe yüksek hızla girdi. 28 Şubat'tan itibaren bir yükseliş ivmesi kazanan altın fiyatı 1 Mart'ta primini daha artırdı. Uzmanlar dikkat çeken artışı, "Radara girdi. Bu bir taktik olabilir." diye yorumladı. İşte ayrıntılar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ons altın geçtiğimiz güne 1826 dolardan başladı, daha sonra 1844 dolara kadar yükseldi ve 1837 dolardan kapandı.

    Ardından yeni günün ilk saatlerinde ons başına 1.830 dolara doğru geriledi. Altın, yatırımcıların büyük merkez bankalarının parasal sıkılaştırmaya devam etmesi ihtimalinden endişe duymasıyla üç günlük bir yükseliş kaydetti. Altın radara girdi Piyasalar veri fırtınasına hazırlanıyor: Peki şimdi ne olacak

     Melbourne merkezli bir aracı kurum Pepperstone'un araştırma başkanı Chris Weston, Fed Başkanı Jerome Powell'ın ABD Senatosu huzurundaki ifadesi de dahil olmak üzere, değerli metallerin önümüzdeki iki hafta içinde yaşanacak bir veri fırtınası öncesinde taktiksel bir oyun içinde olabileceğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ALTIN PİYASASI TAKTİK İÇİNDE Mİ?

    Weston, "Euro'nun Avrupa ülkelerindeki enflasyon verilerinden aşırı derecede etkilenmemesi, piyasanın enflasyon okumaları tarafından şok edilmesinin zorlaştığını gösteriyor. Risk-ödül değişiyor. Altın piyasası bunu yakından izleyecek. Altın ve gümüş radara girdi ve önümüzdeki iki hafta içinde patlak verecek bir veri fırtınasını izlerken her ikisi de taktiksel bir oyun olabilir." diye konuştu.

    İŞTE MART'TA YAŞANACAK VERİ VE KARAR FIRTINASI

    Piyasayı harekete geçiren büyük unsurlar, ABD istihdam (10 Mart) ve enflasyon (14 Mart) raporları olacak. Ancak bunların hepsinden önce, Powell'ın Fed'in 7 Mart'ta yayınlanması planlanan para politikası raporuyla ilgili olarak ABD Senatosu'nun bankacılık komitesi önünde altı ayda bir yapacağı ifade gelecek.

    Daha sonra 21-22 Mart'ta Fed faiz kararıyla ilgili toplantısını yapacak.

    Öte yandan ECB de 16 Mart'ta faiz kararını verecek.

    PEPPERSTONE'DAN YATIRIMCILARA 'EMİRLERİ AYARLAYIN' TAVSİYESİ

    Pepperstone, Salı gününün en yüksek seviyesi olan 1.831,15 doların üzerine buy-stop emirleri koymanızı ve fiyatın yükselmeye devam etmesi için konumlandırma yapmanızı tavsiye ediyor.Altın radara girdi Piyasalar veri fırtınasına hazırlanıyor: Peki şimdi ne olacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Weston, "Fiyatların yenilendiğini görebilir ve Salı günkü dipleri yeniden test edebiliriz. Herhangi bir momentum ve trend stratejisinde olduğu gibi, birçok yanlış kırılma elde ediyoruz ve grev oranı, örneğin ortalama geri dönüşten çok daha düşük olabilir, bu nedenle kayıpları erken azaltmak ve ticaretten mümkün olduğunca çok şey çıkarmak önemlidir." dedi.

    GRAM ALTINDA SON DURUM

    Gram altın, ons altındaki yükseliş hareketini takip ederek haftanın üçüncü işlem gününde 1.109 liradan açıldıktan sonra 1.120 liraya kadar yükseldi. Ardından 1.115 liradan günü tamamladı. Altının gram satış fiyatı bugüne ise 1.837 dolardan başladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow