hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altında her gün yeni bir rekor!

    Altında her gün yeni bir rekor
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Ons altın 2.150 doların üzerine ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesini bir kez daha revize etti. Altın ile ters orantıdaki dolar endeksi, zayıflayarak son zamanların en düşük seyrinde devam ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Altın, ons başına 2.161,33 dolara tırmandı ve büyüyen küresel ekonomik karamsarlığın ortasında Fed'in yakında faiz oranlarını düşürmeye başlayacağı umutları nedeniyle en yüksek seviyelerine ulaştı.

    Fed Başkanı Jerome Powell, "bu yılın bir noktasında" kısıtlayıcı politikayı geri çekmenin muhtemelen uygun olacağını söyledi. Son veriler ayrıca ABD'de özel istihdamın Şubat ayında beklenenden daha az arttığını, iş açılışlarının da tahminlerin biraz altında gerçekleştiğini gösterdi.

    Şubat ayına ilişkin Fed Bej Raporu ise ABD'de ekonomik faaliyetlerin iyi gittiğini kayıtlar altına aldı.

    Yatırımcılar artık Powell'ın ABD Senatosu huzuruna çıkmasının yanı sıra işsizlik başvuruları, ticaret dengesi ve tüketici kredisine ilişkin en son verileri sabırsızlıkla bekliyor.

    Piyasalar aynı zamanda bugün ECB'nin politika kararına hazırlanıyor.

    Son olarak Dolar endeksi, son düşüşünü 103,2 civarında korudu ve bir ayın en düşük seviyelerinde kaldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gelişmelerle yurt içi piyasada gram altın bankalararası komisyonsuz piyasada 2.206 TL iken kuyumcularda fiziki altının gram satış fiyatı ise 2.325 TL'den alıcı buluyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow