hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altında kritik gün! Gözler ABD verisinde: Oynaklık arttı...

    Altında kritik gün Gözler ABD verisinde: Oynaklık arttı...
    expand

    Fed Başkanı Powell'ın ABD senatosu ve Temsilciler Meclsi'ndeki sunumlarıyla düşüşe geçen ons altın yeniden canlanma peşinde. Yatırımcılar Mart ayında iyi bir performans gösteren altına ilgi gösteriyor. ABD'de dün yayımlanan haftalık işsizlik başvurularıyla altın piyasası bir miktar nefes aldı. Fakat asıl önemlisi bugünkü tarım dışı istihdam verisi olacak...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'de dün haftalık işsizlik başvuruları son dokuz haftanın en yüksek seviyesini görürken, altın fiyatları da seans zirvelerine yakın hareket etti.

    FED BEKLENTİLERİNİ YUMUŞATIR MI?

    Yeniden 200 binin üzerine çıkan haftalık veri ile ons başına 1.825,80 dolara yükseldi. Altın üzerinde son dönemde etkisini gösteren dolar baskısı nedeniyle veriler kritik önem ifade ediyor. 

    Dün açıklanan ABD Çalışma Bakanlığı haftalık işsizlik başvurularının 21.000 artarak 211.000'e yükseldiğini ve önceki haftanın revize edilmemiş 190.000 başvuru tahmininden yükseldiğini söyledi. En son işgücü piyasası verileri, ekonomistlerin 195.000 civarında 200.000'in altında kalması için başvurular ararken beklentileri kaçırdı.Altında kritik gün Gözler ABD verisinde: Oynaklık arttı...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son şahin yorumlarının bir sonucu olarak, piyasalar şu anda 22 Mart'ta 50 baz puanlık bir faiz artırımı için yaklaşık yüzde 78'lik bir ihtimal ile fiyatlıyor.

    ALTIN HAFTALIK KAYBA GİDİYOR

    Haftalık seansa bakıldığında, ons altın fiyatı Fed Başkanı Jerome Powell'ın şahin yorumları ve beklenenden güçlü ABD ekonomik verilerinin ağırlığı altında yüzde 1'den fazla kaybetmeye doğru ilerliyor.

    Ancak yatırımcılar ABD istihdam raporunun Şubat ayında işe alımların yavaşladığını göstermesini bekliyor. Bu umutlarla dünden itibaren yakalanan küçük çaplı ivme fiyatları 1828 dolara yaklaştırdı. Yine de veride başka bir güçlü okuma altını daha da baskılayabilir...

    GRAM ALTINDA SON DURUM

    Gelişmelerle gram altın 1.105-1.120 TL aralığında oldukça oynak bir alanda hareket ediyor. ABD verisi saat 16:30'da açıklanacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow