hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altında rekor üstüne rekor! Her veri ona yarıyor

    Altında rekor üstüne rekor Her veri ona yarıyor
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Altın ons başına 2.050 doların üzerinde tutundu ve son ABD enflasyon verilerinin sürpriz yapmaması ve piyasalarda Fed'in bu yıl faiz indirimi yapacağına dair görüşleri değiştirmemesi sonucu ikinci haftalık kazancına yöneldi. Ons altını takip eden yurt içi piyasada gram fiyatı rekor kırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ons altın fiyatı 2.054 dolar seviyesinde. ABD'de dün açıklanan veriler, Fed tarafından yakından takip edilen ABD çekirdek PCE fiyatlarının Ocak ayında aylık bazda yüzde 0,4 arttığını ve Aralık ayındaki yüzde 0,1'lik artışın beklendiği gibi hızlandığını gösterdi.

    FED YÖNLENDİRMELERİNDE SÜRPRİZ YOK

    New York Fed Başkanı John Williams da Perşembe günü yaptığı açıklamada, enflasyondaki düşüş ve sağlıklı ekonomi nedeniyle merkez bankasının bu yıl içinde faiz oranlarını düşürmesini beklediğini söyledi. Williams, ekonominin Fed'in yeniden faiz artırımına gitmesini gerektirecek koşullar yarattığını düşünmediğini de sözlerine ekledi.

    Piyasalar şu anda Fed'in Haziran ayında faiz indirimine gitme ihtimalini yaklaşık yüzde 67 olarak fiyatlarken, Mart ve Mayıs aylarında herhangi bir hareket görülmedi.

    Verilerle Bankalar arası komisyonsuz piyasada gram altın 2.070 TL ile rekor kırarken serbest piyasada gram altının satışı 2.144 TL'den yapılıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow