hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Canlı altın fiyatları 18 Mart 2023! Gram altın, çeyrek altın ne kadar?

    Canlı altın fiyatları 18 Mart 2023 Gram altın, çeyrek altın ne kadar
    expand

    Altın piyasası son haftaların en yüksek seviyesinden haftayı kapattı. Ons altının bin 980 doların üstüne çıkmasıyla birlikte gözler iç piyasadaki fiyatlara çevrildi. Geçtiğimiz hafta içinde Powell'ın konuşmasıyla Mart ayı boyunca elde ettiği kazanımları eriten ons altın fiyatı, ABD'den gelen veriler doğrultusunda en yüksek seviyeleri yakaladı. Peki, çeyrek altın, gram altın, 22 ayar bilezik ve diğer altın fiyatları ne kadar? İşte 18 Mart hafta sonu altın fiyatları…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gerek yatırımcılar gerekse altın yatırımı yapmayı düşünenler bugün gram altın, çeyrek altın, tam altın ve diğer altın fiyatlarının ne kadar olduğunu sorguluyor. Altın fiyatları, haftanın son işlem gününde bir rekora imza attı. Ons altında yaşanan değişimler iç piyasada da altın fiyatlarını etkiledi.

    ABD ve Avrupa'da yaşanan bankacılık krizi sonrası alınan önlemler piyasalardaki riski artırsa da ABD ve Avrupa merkez bankalarının faiz artırım beklentilerinin gerilemesi altın fiyatlarına yükselişi getirdi. Analistler, Avrupa ve ABD'den gelecek makroekonomik verileri yoğun bir şekilde takip ettiklerini belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.910 doların destek, 1.960 doların direnç konumunda bulunduğunu kaydetti. ABD'deki bankaların iflasları sonrası mevduat sahiplerini zarara uğratmayacağını güvence vermesinin ardında altın fiyatları haftanın son gününde güçlendi ve yatırımcı "güvenli liman" olarak gördüğü altına yöneldi.

    18 MART HAFTA SONU ALTIN FİYATLARI

    GRAM ALTIN BUGÜN NE KADAR?

    Ons altının bin 989 dolardan işlem gördüğü anlarda gram altın fiyatları 18 Mart güncel verilere göre 1.216,35 lira satış fiyatı üzerinden işlem görüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÇEYREK ALTIN BUGÜN NE KADAR?

    Çeyrek altın fiyatları 18 Mart günü kaydedilen verilere göre 1.988,96 lira alış ve 2.008,45 lira satış fiyatı üzerinden işlem görüyor.

    YARIM ALTIN FİYATI

    ALIŞ: 3.991,00

    SATIŞ: 4.000,00

    CUMHURİYET ALTINI FİYATI

    ALIŞ: 7.958,00

    SATIŞ: 8.037,00

    22 AYAR BİLEZİK FİYATI

    ALIŞ: 1.099,32

    SATIŞ: 1.112,97

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow