hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gram altın atağa geçti

    Gram altın atağa geçti
    expand

    Geçen hafta kayıplı bir süreçten geçen altın, bu sabah bir miktar toparlandı. Analistler altın fiyatlarında yönü Fed yöneticilerinden gelecek açıklamaların belirleyeceğini söylüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçen cuma yüzde 3 gerileyen ons altın fiyatı doğrultusunda ulaştığı tarihi zirveden yaklaşık 40 TL esneyen gram altın yeni haftaya olumlu girdi.

    1 aya yakın bir süre sonra ilk kez 1.900 dolar desteğinin altına düşen ons altın 7 ayın en kötü haftasını haftasını geride bıraktı.

    Ons altın saat 11:35 itibarıyla 1877 dolar seviyelerinde hareket ediyor.

    PİYASALAR POWELL'IN YAPACAĞI AÇIKLAMAYA ODAKLANDI

    Cuma günü açıklanan ABD tarım dışı istihdam raporu, ABD'li işverenlerin Ocak ayında beklenenden daha fazla işçi çalıştırdığını ve geçen ay tarım dışı bordroların 517.000 arttığını gösterdi. Bu rapor, Fed'in bir sonraki hamlesine ilişkin daha yüksek derecede bir belirsizlik getirirken, Fed ve diğer merkez bankalarının sıkılaştırma döngülerini yakında sonlandıracaklarına dair beklentileri de boşa çıkardı. Yatırımcılar şimdi gelecekteki politika planları hakkında netlik kazanmak için Fed Başkanı Jerome Powell'ın Salı günü Washington Ekonomi Kulübü'nde yapacağı konuşmayı sabırsızlıkla bekliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    GRAM ALTIN SERT DÜŞÜŞ SONRASI TOPARLANIYOR

    Gram altın fiyatları geçen hafta 1.185 TL seviyesinde rekor tazeledikten sonra sert düşüş ile 1.125TL seviyesine kadar geri çekilmişti. Altının gram satış fiyatı bu sabah itibarıyla yükselişe geçerek 1.140 TL’yi zorluyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow