hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ons altında Fed baskısı! Fiyatlar geri çekildi

    Ons altında Fed baskısı Fiyatlar geri çekildi
    expand

    Altın fiyatları, ABD tarım dışı istihdam raporunun sürpriz bir şekilde güçlü görünmesinin ardından düşerek ons ​​başına 1950 doların aşağısına geriledi. Yatırımcılar Fed'in faiz artırımını Haziran'da pas geçeceğini düşünse de bunun bir son olmayacağı görüşünde. Yurt içinde altının gram satış fiyatı dolar kurundaki artışla yükselirken yurt dışında altından bu nedenle beklenen performans yakalanamıyor. İşte ayrıntılar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mayıs, altının ons başına 2.080 doların üzerindeki rekor seviyelere yaklaşmasıyla büyük bir heyecanla başladı. Ancak, ardından üç haftayı keskin bir düşüş trendinde geçirdi. Fiyatlar 31 Mayıs'ta iki ayın en düşük seviyesine inerken hafta kapanışı da 1.947 dolarda geldi.

    Piyasa Fed'e ilişkin beklentiler yavaş yavaş şahinleşiyor.

    Yıl sonuna kadar 100 baz puanlık gevşeme piyasadan neredeyse tamamen fiyatlandı. Aynı zamanda, Fed Haziran ayında faiz oranlarını değiştirmese bile, bu yaz bir faiz artırımı daha olabileceğine dair artan bir kabul var.

    Faiz oranı beklentilerindeki bu değişiklik, üç ayın en yüksek seviyesinde işlem gören ABD dolarını desteklediği için altın için zorlu bir ortam yaratıyor.

    ABD İSTİHDAM VERİSİ FED'İ ZORLUYOR

    İşgücü İstatistikleri Bürosu, geçen ay 339.000 yeni tarım dışı bordro işi eklendiğini açıklamasının ardından altın fiyatları bugün keskin bir düşüş yaşadı ve bu, Mayıs ayında 195.000 yeni iş artışı öngören Wall Street tahminlerinin oldukça üzerinde.

    Rapor ayrıca, işsizlik oranının Nisan ayında 53 yılın en düşük seviyesi olan yüzde 3,4'ten geçen ay yüzde 3,7'ye yükseldiğini gösterdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu, Hazine getirilerinde ve dolarda güçlü bir yukarı yönlü hareket yarattı ve bu da dolar fiyatlı külçede düşüşe neden oldu.

    Veriler yaklaşan durgunluk çağrılarını erteledi ve bu da Fed'e faiz oranlarını daha uzun süre yüksek tutması için alan sağlıyor.Ons altında Fed baskısı Fiyatlar geri çekildi

    Analistler, bu hafta birkaç güvercin Fed konuşmacısı nedeniyle hala Fed'in 13-14 Haziran toplantısında faiz artırım döngüsünü durdurmasını bekliyorlar. Ancak bu yaz daha sonra başka bir oran artışı göz ardı edilmedi.

    CME FedWatch Tool'a göre, piyasalar Haziran toplantısında faiz oranlarını duraklatma olasılığını yüzde 70 olarak fiyatlıyor.

    ENFLASYON RAKAMLARI ÖNEMLİ OLACAK

    Piyasalar, Fed'in faiz kararının hemen öncesinde 13 Haziran'da açıklanacak olan Mayıs ayı enflasyon raporunu yakından takip edecek.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow