hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Amazon 9.000 işçiyi daha işten çıkaracak

    Amazon 9.000 işçiyi daha işten çıkaracak
    expand

    Amazon, Kasım ayında başlayan ve Ocak ayına kadar uzayan ve 18.000′den fazla çalışanı etkileyen önceki bir işten çıkarmaya 9.000 kişinin daha ekleneceğini duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Amazon, maliyetleri düzene sokmak için göründüğü için daha fazla çalışanı işten çıkarma kararı aldı. Şirket CEO'su Andy Jassy personele gönderdiği bir notta , önümüzdeki haftalarda 9.000 çalışanı daha işten çıkaracağını söyledi.

    Kesintiler, daha önce duyurulan ve Kasım ayında başlayıp Ocak ayına kadar uzayan işten çıkarmalara ek olarak geldi. Bu tur toplamda 18.000′den fazla çalışana ulaştı ve öncelikle perakende, cihazlar, işe alma ve insan kaynakları gruplarındaki çalışanları etkiledi.

    Jassy, ​​ekonominin yanı sıra “yakın gelecekte var olan belirsizliği” dikkate aldığını söyledi. Şirket, dahili olarak “OP2” olarak anılan yıllık bütçeleme sürecinin ikinci aşamasını kısa süre önce tamamladı.

    Jassy, açıklamasında “Bu yılki yıllık planlamamızın en önemli ilkesi, hem müşterilerin yaşamlarını hem de bir bütün olarak Amazon’u anlamlı bir şekilde iyileştirebileceğine inandığımız uzun vadeli müşteri deneyimlerine güçlü bir şekilde yatırım yapmamızı sağlayacak şekilde daha yalın olmaktı." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son işten çıkarmanın öncelikle Amazon’un bulut bilişim, insan kaynakları, reklamcılık ve Twitch canlı yayın işletmelerini etkileyeceğini belirten Jassy, "​​şirket bu yıl daha yalın faaliyet göstermeyi hedeflese de, şirketin en büyük işletmeleri, perakende ve Amazon Web Hizmetleri ile yatırımı garanti etmeye devam eden diğer yeni bölümleri konusunda iyimser olduğunu" söyledi.

    Twitch CEO’su Dan Clancy, Amazon’un en son iş başvurularının bir parçası olarak yaklaşık 400 kişinin işten çıkarılacağını söyledi . Clancy, ekonomik gerilemeye işaret etti ve Twitch’in kullanıcı ve gelir artışının “beklentilerimize ayak uydurmadığını” söyledi.

    Amazon, Covid salgını sırasında işe alım çılgınlığına girdikten sonra şirket tarihindeki en büyük işten çıkarmalardan geçiyor . Şirketin küresel iş gücü, 2019′un dördüncü çeyreğinde 798.000 iken 2021′in sonunda 1,6 milyonun üzerine çıktı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow