hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mehmet Şimşek'ten Amazon.com paylaşımı

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Yıllardır Türkiye pazarına gireceği konuşulan Amazon.com Türkiye pazarına resmi giriş konusunda en büyük adımı attı. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, yerli ve yabancı medyada yer bulan Amazon.com'un bu hamlesini sosyal medya hesabından değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD merkezli online perakende devi Amazon'un Türkiye pazarına girmek için görüşmelerde bulunduğu iddia edilmişti. Küresel ticaret sitesi Türkiye'de şirketini kurduğu ve kadro çalışmalarına başladığı öğrenildi. 

    Amazon, Türkiye için görüşmelere başlıyor

    Dünyanın en büyük alışveriş sitesi Amazon.com Türkiye'ye giriş yaptı. Geçtiğimiz günlerde somut adımını atan Amazon Türkiye'de resmen bir şirket kurdu. Amazon Turkey Services Yönetim ve Destek Hizmetleri Limited Şirketi unvanlı şirketin merkezi Beşiktaş görünüyor. Şirketin hakim ortağı ise Lüksemburg merkezli Amazon Europe Core Sari. Yani Amazon Turkey, Avrupa'ya bağlı olarak hizmet verecek.

    Bakan Şimşek: KOBİ'ler için yeni bir platform

    Amazon.com'un Türkiye'de şirket kurması ve çalışmalara başlamasını Twitter üzerinden değerlendiren Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek yaptığı paylaşımda bu gelişmeyi "Elektronik ticaretin gelişmesi için olumlu ve KOBİ'ler için yeni bir platform" olarak nitelendirdi.  İşte Şimşek'in o paylaşımı:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Şirketin gündeminde Türkiye'de satın alma da bulunuyor. Bu olmaz ise sıfırdan yapılanma gerçekleştirilecek. Amazon Türkiye, kadrolaşma çalışmaları da başlatılmış durumda.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow