hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Antalya’ya 2 güzel haber! Turizmi daha da katlayacak

    Antalya’ya 2 güzel haber Turizmi daha da katlayacak
    expand
    KAYNAKHürriyet

    Yaz sezonunun yavaş yavaş sonuna gelirken Rusya’dan kapanış öncesi Antalya için yeni planlar yapılmaya başladı. Buna göre Rusya’daki acenteler ve turizm şirketleri Antalya Havalimanı’nı aktarma noktası olarak kullanmayı düşünüyorlar. DHMİ de bu noktada havalimanını büyütmek için düğmeye bastı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye’de yaklaşık iki ay sonra kapanacak yaz sezonu sonrası için Antalya ile ilgili yeni planlar yapmaya başladı. Rusya’da yayımlanan İzvestiya gazetesine konuşan Rusya Tur Operatörleri Birliği Başkan Yardımcısı Aleksan Mıkırçan, Antalya Havalimanı’nı aktarma noktası olarak kullanmayı düşündüklerini söyledi. Öte yandan, DHMİ havalimanını büyütmek için harekete geçti.

    Kış aylarında Uzakdoğu ve Karayip bölgesinde sıcak denizlere ulaşmak isteyen Rus turistlerin Rusya’dan doğrudan yola çıkmalarının eziyet verici ve yorucu yolculuk olacağını belirten Mıkırçan, “En ekonomik ve konforlu yol planı Türkiye’de Antalya havalimanını devreye girmesi olacak. Rusya’dan Antalya’ya ulaşacak Rus turistler burada bir süre dinlendikten sonra Güneydoğu Asya veya Karayip bölgesine uçuşlarına devam edecek. Hesaplarımıza göre bu rota en uygun olanı” dedi.

    Önümüzdeki ekim ayı sonunda Antalya’yı aktarma noktası olarak dahil edilen plana göre iki kişiden oluşan bir ailenin iki haftalık tur fiyatının da açıklayan Mıkırçan, “Yaptığımız hesaba göre kış aylarında Türkiye üzerinden sıcak denizlere ulaşmak isteyen Rus vatandaşları Antalya Havalimanı’nı aktarma noktası olarak kullanmaları durumunda iki kişilik ailenin iki haftalık Uzakdoğu turu fiyatı 368 bin ruble (yaklaşık 111 bin TL) olacak” şeklinde konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow