Aralık ayında petrol fiyatında resesyon korkusu hakim

Petrol piyasası resesyon korkularıyla dalgalanıyor. Ham petrol fiyatları, Ocak ayından bu yana ilk kez varil başına 80 doların altına düşerek bu yılki kazanımlarını sildi. Öte yandan petrol fiyatlarında bu yılki dalgalanma 2008 krizinden beri bir ilke de işaret etti.
Petrol fiyatı düşmeye devam ederek Ocak ayının başından bu yana ilk kez 80 doların altına indi. Ekonomistler düşüşü, küresel ekonomik yavaşlamanın ortasında talep üzerindeki belirsizliğe bağlıyor.
Dünden itibaren Brent petrol en düşükte 77 dolar fiyatının altını görürken Aralık ayına 90 dolar bandından girmişti.
OilPrice tarafından alıntılanan uzmanlara göre, enerji krizinin tetiklediği küresel ekonomik yavaşlamanın ve dünyanın önde gelen ekonomileri için kasvetli durgunluk tahminlerinin aksine, Batı tarafından Rus petrolüne uygulanan yaptırımların fiyatlar üzerinde çok az etkisi oldu.
Analistler, bu faktörlerin birlikte, fiyatların baharda varil başına 100 doların üzerine çıkmasını sağlayan bu yılki kazanımları sildiğine işaret etti. Petrol fiyatlarındaki en yüksek ve en düşük işlemler arasındaki farkın bu yıl 62 dolara ulaştığı ve 2008 mali çöküşünden bu yana bir yıl içinde kaydedilen en büyük fark olduğu bildirildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
ŞOK 7-13 MAYIS AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU: ŞOK’ta bu hafta neler var? Teknoloji ürünlerinden, elektronik ev aletlerine kadar pek çok ürün!
Emekli promosyonlarında yarış kızıştı! İşte en yüksek promosyon rakamı...
Uzman isim yorumladı: Kritik tahmin sonrasında gram altın 5 bin lirayı geçecek mi?
HABER... Kritik veri açıklandı! Milyonlar merakla bekliyor: Emeklilerin maaş zammı netleşmeye başladı
EMEKLİ PROMOSYONU 2025 | Emekliye tek seferlik 25 bin lira! İşte aranan şartlar...