hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Arjantin faizi 1000 baz puan artırdı

    Arjantin faizi 1000 baz puan artırdı
    expand

    Arjantin Merkez Bankası haftalar içinde ikinci oran artışına imza atarak faizi 1000 baz puan daha artırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Arjantin Ekonomi Bakanlığı, paralel piyasalarda yenilenen peso satışlarının ülkenin ekonomik krizi üzerinde daha fazla baskı oluşturması nedeniyle merkez bankasının Perşembe günü gösterge faiz oranını 1.000 baz puan artırmaya hazırlandığını söyledi.

    Arjantin Ekonomi Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, merkez bankası Leliq oranını yüzde 81'den yüzde 91'e çıkaracak. Merkez bankası basın ofisi yorum yapmayı reddetse de, doğrudan bilgiye sahip iki kişiye göre, banka personeli Perşembe öğleden sonra tüccarlara hareketi bildirdi.

    Hükümet, yıllık enflasyonun yüzde 100'ün üzerine çıktığı paralel piyasalarda ülkenin para birimindeki keskin düşüşü durdurmak için çalışırken, bu hareket son haftalardaki ikinci oran artışı olacak. Bu arka plan, politika yapıcıların kur kontrolleri tarafından yönetilen resmi döviz kurunda keskin bir devalüasyondan kaçınma çabalarını zorluyor.

    Oran seviyelerine genellikle Perşembe günleri karar veren Arjantin merkez bankası bağımsız değil ve Başkan Alberto Fernandez'in bir müttefiki tarafından yönetiliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow