hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Artan döviz rezervine dikkat çekti! Goldman Sachs'tan yeni rapor: Türkiye için büyüme beklentisini yükseltti...

    Artan döviz rezervine dikkat çekti Goldman Sachstan yeni rapor: Türkiye için büyüme beklentisini yükseltti...
    expand

    Goldman Sachs Türkiye için 2022 büyüme tahminini yüzde 3,5’ten yüzde 5,5’e yükseltti. Yatırım bankasının ekonomistleri Türkiye’nin döviz rezervlerindeki artışa dikkat çekti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD yatırım bankası Goldman Sachs, Türkiye için 2022 yılı büyüme tahminini yüzde 3,5'ten yüzde 5,5'e yükseltti.

    Banka ekonomistleri 22 Temmuz’u takip eden üç haftadaki Türkiye döviz rezerv artışlarına dikkat çekti ve bu artışta yaklaşık 15 milyar dolarlık bir yabancı girişinin etkili olduğunu hesapladı. Bu rezerv artışının para politikasını sıkılaştırma ihtiyacını ciddi ölçüde azalttığını vurgulayan ekonomistler “Karar vericiler bu imkanı büyümeyi desteklemek üzere kullanacak” değerlendirmesini yaptı.

    Ekonomistler yüzde 75 olan yıl sonu enflasyon tahminlerini revize etmezken cari açık tahminini ise 36 milyar dolardan 45 milyar dolara yükseltti. Faiz tahminin de değişmediği raporda “Türkiye politika faizini bir sinyal aracı gibi kullanıyor. Bu doğrultuda son faiz indirimini sıkılaştırmaya gidilmeyeceği sinyali olarak değerlendiriyoruz" ifadelerine yer verildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uluslarararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's de dün yayımladığı "Global Makro Görünüm 2022-23 Raporu"nda Türkiye için 2022 büyüme beklentisini yüzde 3,5’tan 4,5’a yükseltmiş ve enflasyon beklentisini de yine yukarı yönde revize etmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow