hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Asgari ücret toplantısı ne zaman, saat kaçta? Milyonların gözü asgari ücret zammı 2023 görüşmelerinde!

    Asgari ücret toplantısı ne zaman, saat kaçta Milyonların gözü asgari ücret zammı 2023 görüşmelerinde
    expand

    Çalışan ve işverenlerin gözü Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısında. Milyonlarca işçiyi ilgilendiren asgari ücrette yapılacak artışla ilgili olarak görüşmelerde ilk tarih belli oldu. Peki, Asgari ücret toplantısı ne zaman, saat kaçta? İşte Asgari ücret zammı 2023 için görüşme saati...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni asgari ücretin 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere yüzde 30 artışla 5 bin 500 liraya yükseltildiğini duyurmuştu. Şimdi gözler yeni asgari ücret 2023 zammına çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret tespit komisyonu çalışma takviminin belirlenmesi için geçtiğimiz Perşembe günü TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol ile bir araya geldi. Toplantı sonrasında Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısının ilk tarihi belirlendi.

    Asgari ücretin belirlenme noktasında yasa gereği işçi, işveren ve hükümetten 5'er temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantı düzenliyor. Aralık ayı boyunca komisyon 4 toplantı yapacak ve son toplantı sonrasında ise yeni rakamın açıklanması bekleniyor.

    ASGARİ ÜCRET TOPLANTISI NE ZAMAN?

    Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları 7 ve 14 Aralık'ta yapılacak. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay asgari ücret ile ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Asgari ücret tespit komisyonunun takvimi belli oldu. İlk toplantı 7 Aralık saat 14:00'da, ikinci toplantı 14 Aralık saat 14:00'da yapılacak." ifadelerini kullandı.

    TÜRK-İŞ ASGARİ ÜCRET İÇİN İLK KEZ RAKAM AÇIKLADI

    Hükümet kanadı ve işveren temsilcileriyle bir uzlaşı halinde süreci ilerletmek istediklerini söyleyen Atalay, 7 bin 785 liranın altındaki rakamı kabul etmeyeceklerini belirtti. "Kırmızı çizgi bu onun üzerine çıkmak gerekiyor" dedi.

     

     

     

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow