hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Haberler...Temmuz asgari ücret zam oranı ne kadar, yüzde kaç oldu? Temmuz 2023 asgari ücrete ara zam oranı!

    Haberler...Temmuz asgari ücret zam oranı ne kadar, yüzde kaç oldu Temmuz 2023 asgari ücrete ara zam oranı
    expand

    Asgari ücrete ara zam açıklaması geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelmişti. Temmuz ayında yapılacak zam öncesi kulislerde ilk rakamlar telaffuz edilmeye başlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan 3. toplantının ardından asgari ücret zammını açıkladı. Peki, Temmuzda asgari ücret zam oranı ne kadar, yüzde kaç oldu? İşte 2023 asgari ücret ara zammı...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete ara zammı belirleme çalışmaları kapsamında üçüncü toplantısını yaptı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğindeki toplantının ardından ara asgari ücret zammı açıkalandı.

    ASGARİ ÜCRET ARA ZAMMI AÇIKLANDI

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Temmuz ayı ara zammının 11 bin 402 olduğunu açıkladı. Asgari ücret zam oranı yüzde 34 oranında yapılmış oldu.

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

    "İşçileri temsil eden TÜRK-İŞ’e, işverenleri temsil eden TİSK’e, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın, TÜİK’in bürokratlarına teşekkür etmek istiyorum. TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay’a TİSK Başkanı Burak Akkol’a yapıcı tavırlarından dolayı özel olarak şükranlarımı arz ediyorum.

    TİSK Başkanımız son dönemde ortaya koyduğu fayda odaklı yaklaşımı ile bir çok icraata imza atmıştır.

    Asgari ücrete vergi muafiiyeti beyaz bayrak uygulaması, istihdama yönelik teşvikler bunlardan bir kaçıdır. İşçi işveren ayrımı yapmadan her zaman devletimizin ve milletimizin yanında olduğunu hissettirmiştir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özellikle teşvik konularındaki katkıları için teşekkür etmek isterim. TÜRK-İŞ Başkanımıza işçi kardeşlerimizin taleplerini dile getirirken sergilediği yapıcı tutumla sürece yaptığı katkılardan dolayı şükranlarımı arz ederim.

    Bakanlık görevini devraldıktan sonraki ilk çalışmamız asgari ücret olmuştur. Sektörleri doğrudan etkileyecek bu netice sayın Cumhurbaşkanımızın vatandaşı enflasyona ezdirmeme kararlılığını yansıtma açısından önem arz etmektedir. Bundan sonra atacağımızı adımlarda Türkiye Yüzyılını emeğin yüzyılı yapmaya kararlı olduğumuzu ifade etmek istiyorum 

    Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sosyal barışı ve çalışma barışını korumak için adımlar atmaya devam edeceğiz. Ortaya koyduğu irade desteklerinden ötürü Türkiye Yüzyılının vizyonunun mimarı olan sayın Erdoğan başta olmak üzere emek veren tüm paydaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum.

    Komisyon görüşmeleri neticesinde yeni asgari ücretin bayram öncesinde çalışma hayatımızın tüm tarafları ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

    Şunu sevinerek açıklamak isterim ki asgari ücret tespit komisyonu çalışmalarımız işçi ve işveren taraflarının uzlaşması ile sonuçlanmıştır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YENİ ASGARİ ÜCRET 11 BİN 402

    Şimdi yeni asgari ücret tutarını açıklıyorum. Brüt asgari ücret tutarı 13 bin 414 lira, net asgari ücret tutarı 11 bin 402 lira olarak belirlenmiştir. Bu artışla yüzde 34 gibi enflasyon oranının hayli üzerinde refah payını içeren oranla ara zammı gerçekleştirmiş bulunuyoruz."

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow