hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantı tarihi 2023! Asgari ücret ara zammı ne zaman açıklanacak?

    Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantı tarihi 2023 Asgari ücret ara zammı ne zaman açıklanacak
    expand

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmalara başlıyor diyerek, temmuz ayında zam yapılacağının sinyalini verdi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanacağı tarih de belli oldu. Milyonlarca çalışanın gözü asgari ücrete yapılacak ara zamda. Peki, Asgari ücret ara zammı ne zaman açıklanacak? İşte asgari ücret tespit komisyonu toplantı tarihi 2023...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantı tarihi belli olmasının ardından milyonların gözü asgari ücret zammı 2023 ne zaman sonuçlanacak, ne kadar olacak? sorularına çevrildi. Bu nedenle asgari ücretle ara zamla ilgili son gelişmeler kamuoyu ve 7 milyon asgari ücretli çalışan tarafından yakından takip ediliyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu müzakerelerinin ardından, brüt 10 bin 8 lira, net 8 bin 506 lira olarak uygulanan mevcut asgari ücrete yapılacak zam oranı açıklayacak.

    ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU TOPLANTI TARİHİ 2023

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanacağını açıkladı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete yapılacak ara zam oranını görüşmek üzere 13 Haziran'da ilk kez toplandı ikinci toplantı ise 19 Haziran'da yapılacak. 

    ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE KADAR OLACAK?

    Asgari ücret son olarak geçtiğimiz zam döneminde %54.66 zamlanarak 8 bin 506 lira oldu. Yeni dönemde değişen Bakanlıklardan birisi de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı oldu. Eski Bakan Vedat Bilgin, görevi Vedat Işıkhan’a devretti. Eski Bakan Bilgin asgari ücret zammıyla ilgili son olarak “ Aşağı yukarı 500 dolar bazında bir oran olacak. Çalışmalarımız hazır." ifadelerini kullanmıştı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise enflasyon mesajı vererek "Asgari ücret müzakereleri başlayacak. Yaşanan ekonomik gelişmeler değerlendirilecek ve uzlaşmayla sonuçlandırılacak." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN BELLİ OLACAK 2023?

    Asgari ücret zammı için yasa gereği işçi, işveren ve hükümetten beşer temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor. Komisyon, yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında teamül üzerine 4 kez toplanıyor. Komisyonun, Türkiye İstatistik Kurumunca (TÜİK) 5 Temmuz'da açıklanacak Haziran ayı enflasyonunun ardından oluşacak 2023'ün ilk 6 aylık enflasyon rakamını da dikkate alarak, yapılacak ara zam miktarını belirlemesi bekleniyor. Buna göre asgari ücret ara zammının temmuz ayının ilk haftasında netleşmesi bekleniyor.

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow