hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Asgari ücret zam oranı ne kadar? İşte yeni açıklama! Komisyon toplandı! 2023 Asgari ücret toplantısı sonucu ne zaman?

    Asgari ücret zam oranı ne kadar İşte yeni açıklama Komisyon toplandı 2023 Asgari ücret toplantısı sonucu ne zaman
    expand

    Asgari ücretin ne kadar olacağı her yılın son ayında merak ediliyor. Asgari ücret ilk toplantı sonucu da merak edilen diğer konular arasında yer alıyor. İş veren ve işçi kesimin buluştuğu toplantılar sonrasında kararlar açıklanıyor. Peki ama asgari ücret toplantısı bitti mi?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Asgari ücret 2023 son dakika haberleri araştırılıyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısı gerçekleşti. Toplantı sonrası 'Asgari ücret ne kadar, kaç TL olacak' sorgulatması hız kazandı. DİSK ve TÜRK-İŞ'ten asgari ücret için ilk rakamlar geldi. Ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı asgari ücret anket sonucunu paylaştı. Peki ama asgari ücret ne kadar olacak?

    Asgari ücret için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay açıklamalarda bulundu. 




    Asgari ücret için konuşulan ilk rakamlar...

    Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısı gerçekleşti. TÜRK-İŞ, Başkanlar Kurulu'nu toplayarak asgari ücret stratejisini belirleyecek. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, açlık sınırı olarak hesaplanan 7.785 liranın kırmızı çizgileri olduğunu belirtti. Yıllık yüzde 130'a ulaşan gıda enflasyonunun dikkate alınması gerektiğine vurgu yaptı. TÜRK-İŞ üyesi sendika başkanları 8.250 liranın başlangıç rakamı olması gerektiğini ifade etti. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow