hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Asgari ücrete yeni zam olacak mı? Temmuzda zam olacak mı? Temmuz ayında enflasyon farkı emekliye ne kadar zam var?

    Asgari ücrete yeni zam olacak mı Temmuzda zam olacak mı Temmuz ayında enflasyon farkı emekliye ne kadar zam var
    expand

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çeşitli müjdeler geldi. Konut finansmanı müjdesi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan zam açıklaması da yaptı. İşte temmuz ayındaki zama dair bilgiler...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan konut finansmanı müjdesi vererek ''Ülkemizde 1 milyon üzerindeki konutla vatandaşlarımızı uygun şartlarla ev sahibi yapmıştık. Son dönemde küresel ekonomide ham madde fiyatlarında görülen fahiş yükselişlerle konut satışlarında azalmalar yaşandı. Konut finansmanı konusunda 3 ayrı paket getiriyoruz.'' ifadelerini kullandı. Ayrıca Erdoğan, Temmuz ayındaki zamma ilişkin de bilgiler verdi. Peki ama Temmuz ayında zam olacak mı?

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Dar gelirli insanlarımızın alım güçlerindeki düşüşün farkındayız. Ücretlerde yaptığımız artışlarla alım gücündeki gerilemeyi telafi etmeye çalışıyoruz. Temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı artışları ve diğer düzenlemelerle dar gelirlilerin alım gücünü biraz daha düzelteceğiz. Sadece geçtiğimiz ay milletimizin farklı kesimlerine sağladığımız destek tutarın 5,3 milyar liradır. Elektrik tüketim desteği için geçtiğimiz sene 2,5 milyon aileye kaynak teslim ettik. Ekonomi programımızın merkezinde istihdamı korumak ve geliştirmek vardır. Üretim tarafında oldukça iyi bir yerdeyiz. Ülkemizi tüm alanlarla Cumhuriyet tarihinin en üst seviyesine çıkartmak için yaptığımız yatırımların meyvelerini toplama vaktidir.'' dedi. 

    Detaylar açıklandıkça haberimizde yer alacak. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow