hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Asgari ücrette ilk görüşme 1 Aralık’ta

    Asgari ücrette ilk görüşme 1 Aralık’ta
    expand

    Asgari ücrette ilk toplantı tarihi netleşti. Asgari Ücret Tespit komisyonu ilk toplantısını Cuma günü yapacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeni asgari ücret rakamının belirlenmesi için ilk adım 1 Aralık'ta atılacak. Asgari ücret 2024 Ocak zammı için tarihi duyuran isim Cevdet Yılmaz oldu.

    CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova, CNN Türk canlı yayınında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın açıklamalarını aktardı.

    Dicle Canova'nın açıklaması şu şekilde: "Asgari ücrette ilgili görüşmeler Aralık'ın ilk haftası bekleyecek. Cevdet Yılmaz'a öncelikli sorduğumuz konu buydu. Asgari ücretle ilgili tek zama uyulup uyulmayacağı, zam oranı ne olacak? Muhalefetten gelen 17 bin 500 lira önerisine bakışı ne? şeklinde sorular yönelttik. Cevdet Yılmaz müzakerelere işaret etti, net bir açıklama yapmadı.

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, görüşmeler öncesi net bir yorum yapmak istemedi. 'Müzakereler 3'lü yürütülüyor' dedi. Kamu kadar işçi ve işveren kesiminin ne diyeceği önemli olacak vurgusunu yaptı. Kamunun bu süreçte dengeyi gözeteceğinin altını çizdi. Bu yıl asgari ücrete yüzde 114 artış yapıldığını vurguladı. 'Ciddi tedbirler alındı' dedi. Vergi muafiyetinin bütçeye getirisinin 500 milyar TL olduğunun altını çizdi. Bu yıl müzakere masasına hükümet ne getirecek, muhalefetin önerdiği rakama ne diyor? Bu konulara girmedi. Üclü müzakere masasını bekleyelim demekle yetindi. Ücret artış talepleri ile birlikte mal ve hizmet fiyatlarında artışın yaşanmasına ilişkin uyarıları da vardı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow