hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Avrupa Birliği’nden acil enerji toplantısı

    Avrupa Birliği’nden acil enerji toplantısı
    expand
    KAYNAKBloomberg

    Avrupa Birliği dönem başkanlığını yürüten Çekya Cumhuriyeti, enerji piyasalarındaki artışa bir çözüm görüşmek üzere enerji bakanlarını olağanüstü toplantıya çağırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çekya Sanayi ve Ticaret Bakanı Jozef Sikela, 9 Eylül'de Brüksel'de acil bir toplantı gerçekleşeceğini ve toplantıda enerji kriziyle mücadeleye yönelik somut önlemler tartışılacağını açıkladı.

    Sikela, Çek yetkililerin elektrik üretimi için kullanılan doğal gaz fiyatlarına üst sınır getirilmesini önerdiklerini söyledi. Sikela, Prag'da gazetecilere verdiği demeçte, “enerji piyasası işleyişi durdurdu ve bunu düzeltmemiz gerekiyor" dedi.

    Çek Başbakanı Petr Fiala da Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Leyen ile insanların ve işletmelerin diğer üye ülkeler tarafından desteklenebilecek yüksek enerji maliyetleriyle başa çıkmalarına yardımcı olacak olası yollar hakkında konuştuğunu söyledi.

    Fiala ayrıca, enerji kriziyle mücadelede pan-Avrupa yaklaşımlarını görüşmek üzere Pazartesi günü Prag'da Almanya Şansölyesi Olaf Scholz ile bir araya gelecek. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow