hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AFP, Euro Bölgesi ve Almanya'daki ekonomik gerilemeye dikkat çekti

    AFP, Euro Bölgesi ve Almanyadaki ekonomik gerilemeye dikkat çekti
    expand

    AFP, Avrupa'da ve Almanya'da bugün açıklanan S&P satın alma yöneticileri endeksi (PMI) verilerini işaret ederek "Euro Bölgesi'ndeki gerileme derinleşiyor, Almanya resesyona gidiyor" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Euro Bölgesi'nde ekonomik aktivite ekim ayında 2 yılın en hızlı gerilemesini kaydederken Almanya'da ekim ayında, 2020 Mayıs'ından bu yana görülen en düşük seviyeye indi.

    AFP, bugün Euro Bölgesi ve Almanya'da açıklanan S&P Global satın alma yöneticileri endeksi (PMI) verilerini işaret ederek "Euro Bölgesi'ndeki gerileme derinleşiyor, Almanya resesyona gidiyor" ifadeleriyle duyurdu.

    Euro Bölgesi S&P Global satın alma yöneticileri bileşik endeksi yaşam maliyetlerinde artışın tüketicilerin ihtiyatlı hareket etmelerine yol açması ve talebin zayıflamasının ektisiyle  ekim ayında, eylül ayındaki 48,1 puandan 47,1 puana indi. Ekim ayında Bileşik PMI'ın 47,5 puan olması bekleniyordu.

    Ekim ayında Euro Bölgesi'nde imalat PMI 48,4 puandan 46,6 puana ve hizmet PMI 48,8 puandan 48,2 puana düştü.

    S&P Global Baş Ekonomisti Chris Williamson, "Euro Bölgesi ekonomisi üretimdeki kayıplar ve talep resminde kötüleşme dikkate alındığında dördüncü çeyrekte daralacak gibi görünüyor. Bir resesyon giderek kaçınılmaz hale geliyor" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ALMANYA'DA BİLEŞİK PMI 44,1 PUANA GERİLEDİ

    Almanya'da artan enerji maliyetleri S&P Global bileşik satın alma yöneticileri endeksinin ekim ayında, 2020 yılı Mayıs ayından bu yana görülen en düşük seviyeye inmesine neden oldu.

    Bileşik PMI öncü veriler ile ekim ayında, eylül ayındaki 45,7 puandan 44,1 puana geriledi.

    İmalat PMI ekim ayında 47,8 puandan 45,7 puana düşerken, hizmet PMI 45 puandan 44,9 puana indi.

    S&P Global Yöneticisi Phil Smith yaptığı değerlendirmede "PMI verisi Almanya'da ekonomik aktivitede daralmanın dördüncü çeyreğin başında hızlanmakta olduğunu gösterdi. Resesyon işaretleri büyüyor" dedi.

    PİYASALARDAKİ SON DAKİKA GELİŞMELERİNİ TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN: CNN TÜRK FİNANS

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow