hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı açıklandı! İşte Eylül ayı ECB faiz kararı...

    Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı açıklandı İşte Eylül ayı ECB faiz kararı...
    expand

    Altın yatırımcılarının gözü kulağı bugün açıklanacak olan ECB faiz kararında. Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) yüksek enflasyon ile mücadele kapsamında bugün faizleri artırması beklenirken, piyasalar artırımın ne büyüklükte olacağına odaklanmış durumdaydı. Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı açıklandı. İşte Eylül ayı ECB faiz kararı...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı bugün yapılacak toplantı sonrasında açıklandı. ECB'nin yüksek enflasyon karşısında büyük bir faiz artırımına gitmesi bekleniyor. ECB en son Temmuz ayı toplantısında 11 yılın ardından ilk kez faiz artırımına giderek, yüzde 0 düzeyinde bulunan refinansman faizini yüzde 0.50'ye, marjinal faiz oranını yüzde 0.25'ten yüzde 0.75'e ve mevduat için ödenen faiz oranını yüzde eksi 0.50'den yüzde 0'a yükseltmişti. Temmuzdaki kararla birlikte 8 yıl süren negatif faiz dönemi de son buldu.

    ECB FAİZ KARARI AÇIKLANDI

    Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı saat 15.15'te açıklandı. ECB Başkanı Christine Lagarde ise  TSİ 15:45'te basın toplantısı düzenleyecek. Avrupa Merkez Banaksı (ECB) faizleri 75 baz puan artırdı. Bu artışla, Euro kullanan 19 ülkede kilit faiz oranı Kasım 2011'den bu yana en yüksek seviye olan yüzde 1,25'e çıkarıldı. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow